Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OTKAZ ZBOG UVJERENJA

Nastavnik iz Bjelovara dao otkaz jer se ne slaže s mjerama. "To je njegov izbor, ali ne želi biti antivakserska zvijezda"

Škola - 2
Škola - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Ravnatelj Tehničke škole u Bjelovaru Dario Malogorski potvrdio nam je u ponedjeljak da je s nastavnikom koji nije htio dolaziti u školu jer se ne slaže s COVID potvrdama postignut sporazumni raskid radnog odnosa.

Nastavnik Tehničke škole Bjelovar, koji nije dolazio na posao od 16. studenoga zbog neslaganja s mjerama koje je propisao Stožer, odnosno nije htio COVID potvrdu, u ponedjeljak je sa školom dogovorio sporazumni raskid radnog odnosa, potvrđeno nam je iz ureda ravnatelja.

"Nije bilo nikakve drame. Kolega je odmah na početku rekao kako je njegov stav da ne želi COVID potvrdu ni testiranje te do danas nije dolazio na radno mjesto. Raskid je prošao vrlo korektno", kazao je za DNEVNIK.hr ravnatelj Tehničke škole Bjelovar Dario Malogorski

Ravnatelj je istaknuo kako mu je žao što je škola izgubila dobrog nastavnika, no drži i da svatko ima pravo na svoje mišljenje i odluku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kazne do 50.000 kuna Sabor hitno u dnevni red uvrstio raspravu o kaznama za nepoštivanje COVID potvrda

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs čeka li nas obavezno cijepljenje? Fuchs izgubio živce: "Uz sve ove neandertalne epidemiologe, problem su ljudi koji održavaju pandemiju"

"Djeca, s druge strane, imaju pravo na nastavu, tako da smo se morali i za to pobrinuti. Sve u svemu, odlazak kolege bio je korektan", zaključio je Malogorski te dodao kako se ni u kojem slučaju ne radi o nastavniku koji želi biti antivakserska zvijezda, već su u pitanju njegova intimna uvjerenja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene