Medicinska sestra, ilustracija
Medicinska sestra, ilustracija Foto: Getty Images

82-godišnji muškarac istukao je štakom 32-godišnju medicinsku sestru u COVID bolnici na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra nakon što ga je spriječila da svojevoljno ode iz bolnice. Napad je potvrdila i lokalna policija.


Napad na medicinsku sestru dogodio se u četvrtak oko 18 sati. 82-godišnjak je zatražio da bude otpušten iz bolnice.

Vezani članci Prosvjed protiv zabrane pušenja u Španjolskoj, ilustracija Zabranili pušenje na terasama kafića zbog širenja koronavirusa: "Otpuhivanje dima širi kapljice, a i pušač skida masku..." Ilustracija Ublažili ograničenja, pa sad bilježe dnevni rekord - gotovo 1600 novozaraženih: ''Stanje je vrlo napeto''

"Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora ostati na liječenju nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor. Zabrinuta zdravstvena radnica ga je uspjela uvjeriti da odustane od te namjere i vratila ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi, a drugi put po rebrima", kazali su svjedoci ovog napada.

Niška policija je potvrdila ovaj događaj i priopćila da je obaviješteno i Osnovno javno tužiteljstvo, piše Telegraf. Radi se o kaznenom djelu nanošenja lakše tjelesne ozljede zbog čega će protiv napadača biti podnesena kaznena prijava.

Događaj je potvrdio i niški Klinički centar koji je osudio napad na njihovu djelatnicu. "To je nedopustiv čin u situaciji kada medicinsko osoblje u cijeloj zemlji riskira svoje živote i zdravlje da bi pomogli oboljelima od koronavirusa. Osuđujemo takvo ponašanje i apeliramo na pacijente da nam pomognu kako bi svatko dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć", priopćeno je iz bolnice.

Kolege pretučene medicinske sestre ogorčene i šokirane napadom. "Da ga je pustila da skoči kroz prozor - dobila bi otkaz. Učinila je sve da ga spasi i to joj je nagrada. Malo nam je što smo po čitav dan na ovim temperaturama u skafanderima, izloženi zarazi, rizikujemo naš i živote naših obitelji, a još nam treba da nas pacijenti tuku", kazala je jedna od njezinih kolegica.