Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spasila mu život pa dobila batina

Muškarac u Nišu štakom istukao medicinsku sestru: "Podivljao je, svom snagom je udario u glavu pa po rebrima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
82-godišnji muškarac istukao je štakom 32-godišnju medicinsku sestru u COVID bolnici na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra nakon što ga je spriječila da svojevoljno ode iz bolnice. Napad je potvrdila i lokalna policija.

Napad na medicinsku sestru dogodio se u četvrtak oko 18 sati. 82-godišnjak je zatražio da bude otpušten iz bolnice.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nedostižan tempo Cijepljenih u svijetu sve više, ali jednu će zemlju biti teško stići: U jednom danu cijepili više od 200 tisuća ljudi Slika nije dostupna Počinju s masovnim cijepljenjem U susjednu zemlju stiže 100 tisuća doza kineskog cjepiva, u prioritetnu skupinu uvrstili i novinare

"Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora ostati na liječenju nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor. Zabrinuta zdravstvena radnica ga je uspjela uvjeriti da odustane od te namjere i vratila ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi, a drugi put po rebrima", kazali su svjedoci ovog napada.

Niška policija je potvrdila ovaj događaj i priopćila da je obaviješteno i Osnovno javno tužiteljstvo, piše Telegraf. Radi se o kaznenom djelu nanošenja lakše tjelesne ozljede zbog čega će protiv napadača biti podnesena kaznena prijava.

Događaj je potvrdio i niški Klinički centar koji je osudio napad na njihovu djelatnicu. "To je nedopustiv čin u situaciji kada medicinsko osoblje u cijeloj zemlji riskira svoje živote i zdravlje da bi pomogli oboljelima od koronavirusa. Osuđujemo takvo ponašanje i apeliramo na pacijente da nam pomognu kako bi svatko dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć", priopćeno je iz bolnice.

Kolege pretučene medicinske sestre ogorčene i šokirane napadom. "Da ga je pustila da skoči kroz prozor - dobila bi otkaz. Učinila je sve da ga spasi i to joj je nagrada. Malo nam je što smo po čitav dan na ovim temperaturama u skafanderima, izloženi zarazi, rizikujemo naš i živote naših obitelji, a još nam treba da nas pacijenti tuku", kazala je jedna od njezinih kolegica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene