Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u SAD-u

Nakon Trumpove izjave raste broj trovanja dezinficijensima: Grgljaju izbjeljivač i ulijevaju ga u sinuse

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktorica javnog zdravlja Illinoisa kazala je da je jedna osoba zvala pošto si je ulila deterdžent u sinus, a druga je grgljala mješavinu izbjeljivača i vode za ispiranje usta nakon što je Trump na konferenciji za novinare kazao kako mu opcija ubrizgavanja dezinficijensa u tijelo čini zanimljivom.

Direktorica javnog zdravlja Illinoisa Ngozi Ezike objavila je da zdravstvene službe te savezne države dobivaju znatno više poziva zbog trovanja sredstvima za čišćenje otkako je američki predsjednik Donald Trump propitivao može li se covid-19 izliječiti dezinficijensima, prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba protiv pandemije Biden pozvao Trumpa da podrži nošenje maski: "Kakav je to mačo stav? Budi domoljub, zaboga" Slika nije dostupna Opet šokirao! Trump izašao iz bolnice, gdje je bio na liječenju zbog korone, pa na terasi Bijele kuće ponovno napravio skandal: "Nemojte se bojati COVID-a"

Liječnica Ezike kazala je da je jedna osoba zvala pošto si je ulila deterdžent u sinus, a druga je grgljala mješavinu izbjeljivača i vode za ispiranje usta.

Liječnica ja pozvala stanovnike da nikako ne koriste sredstva za čišćenje kako bi pokušali ubiti virus, piše CNN.

Američki predsjednik Donald Trump na konferenciji za medije u Bijeloj kući u petak je ustvrdio da dezinficijensi ubijaju virus u jednoj minuti, pa upitao zdravstvene stručnjake u stožeru "postoji li način da se učini nešto takvo, da se ubrizga dezinficijens?“.

Kazao je kako se to treba provjeriti s liječnicima, no kako to njemu "zvuči zanimljivo“.

Liječnici, zdravstveni stručnjaci i proizvođači sredstva za čišćenje su nakon te izjave pozvali ljude da ne piju i ne ubrizgavaju sredstva za čišćenje.

Trump je naknadno rekao da je njegova izjava sarkazam, a Bijela kuća objavila je da su predsjednikove riječi izvučene iz konteksta i poručila ljudima ne čine ništa bez savjeta liječnika. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene