Djelomično je ukinuta dvomjesečna blokada kineskog grada Wuhana, iz kojeg je krenula epidemija koronavirusom. Ponovo je otvoren metro.

Galerija


Nakon 65 dana, ponovno je otvoren metro u Wuhanu, epicentru zaraze opasnim virusom. Na svakoj stanici postavljeni su termalni skeneri, a vlasti mole stanovnišvo da se poštuju mjere opreza.

Vezani članci Sjednica GSV-a Aladrović nakon sastanka o novim mjerama: "Bilo je riječi i o skraćivanju radnog vremena. Tko si isplati dobit ne može tražiti pomoć države" Kruzer Carnival Breeze usidrio se kraj otočića Daksa - 2 Mjesecima plovio morima zbog koronavirusa: Kruzer Carnival Breeze s više od 1000 pomoraca uplovio u dubrovačku luku Gruž

11 milijuna stanovnika donekle može odahnuti, ne mogu izaći iz grada, ali se u njega može ući, javlja Bangkokpost. 

Mnogi vlakovi metroa bili su u potpunosti rezervirani, danima unaprijed.

Gao Xuesong, radnik u autoindustriji u Wuhanu, stigao je u grad u petak navečer.

"Osjećaj kao da sam došao u tuđu zemlju, nisam ovdje bio više od dva mjeseca", kazao je. Wuhan je platio visoku cijenu, s više od 50.000 ljudi zaraženih i više smrtnih slučajeva nego bilo koji drugi grad u Kini.

No, brojke su dramatično pale posljednjih tjedana. Službene brojke pokazuju da je u posljednja dva tjedna u cijeloj provinciji bilo manje od 20 novih slučajeva.

Osim metroa, otvorit će se i trgovački centri, ali tek od ponedjeljka. Otvorene su i banke, no i dalje ostaje upozorenje za starije od 65 da ne izlaze nepotrebno i da izbjegavaju javni prijevoz.