Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

BORBA PROTIV KORONE

Nagli skok brojki Srbiju doveo na korak do novog zatvaranja i izvanrednog stanja, ali i do prijepora u Stožeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nagli skok broj zaraženih i hospitaliziranih doveo je u utorak Srbiju na korak do novog zatvaranja i mogućnog izvanrednog stanja, ali i do prijepora kako uskladiti mjere tako da zaštite zdravstveni sustav i kampanju cijepljenja, a da ne naškode gospodarstvu.

Medicinski dio vladina Kriznog stožera za borbu protiv koronavirusa inzistira da se kritičan porast broja novozaraženih, kojih je u utorak više od 4000, i hospitaliziranih mora presjeći strogim ograničenjima i izvanrednim stanjem u kojem bi radile samo prehrambene trgovine, ljekarne i benzinske postaje, ali samo za točenje goriva.

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić napadnuta hrvatska filmska ekipa Hrvatska je poslala prosvjednu notu zbog napada na Hrvate u Srbiji

Nasuprot tom stajalištu, dužnosnici iz političkog spektra upozoravaju da se mora naći balans i uskladiti mjere i ograničenja kako zatvaranje ne bi ugrozilo gospodarstvo i prihode državnog proračuna.

Odluka o novim mjerama u borbi protiv koronavirusa očekuje se u srijedu

U posljednja 24 sata u Srbiji je od posljedica COVID-a preminulo 16 oboljelih, a među testirana 16.743 uzorka registrirano je 4157 novih slučajeva zaraze, objavile su u utorak zdravstvene vlasti.

Istodobno s porastom broja zaraza, sve više pacijenata treba bolničko liječenje. Danas je 4031 pacijent, dok je na respiratorima 168 osoba.

U Srbiji je od početka epidemije u ožujku 2020. godine preminulo 4475 oboljelih, a stopa smrtnosti je 0,96 posto.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene