Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da je u Hrvatskoj potvrđeno da je još 21 osoba pozitivna na koronavirus.


U Hrvatskoj je potvrđen još 21 slučaj zaraze koronavirusom, čime se ukupna brojka popela na 382, objavio je na konferenciji za medije ministar zdravstva Vili Beroš.

Vezani članci Korona i problemi s psihom - 4 Nevjerojatno: Žena zaražena koronom išla u ljekarnu, muškarac stigao na aerodrom, planirao odletjeti iz zemlje Arena Zagreb, dr Mario Zovak Punjenje Arene pitanje je trenutka: "Kad se izda zapovijed, prvi pacijenti tamo mogu biti u roku od dva do četiri sata. Za vikend bi ih moglo biti 30 do 40".

Dobra je vijest da je porastao i broj ozdravljenih osoba. ''Veseli me što je kući otpušteno ukupno 16 osoba", rekao je Beroš.

Danas je ukupno potvrđeno 67 novooboljelih pacijenata.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović istaknuo je da se provjeravaju sve dojave sumnjivih osoba koja kucaju ljudima na vrata i govore da su došli dezinficirati domove. ''Policija učinkovirto rješavanja sva pitanja koja se tiču kršenja propisa u ovoj krizi'', poručio je Božinović.

''Nećemo zaboraviti kako se tko ponašao''

Ministar unutarnjih poslova osvrnuo se na cijene u trgovačkim  objektima. Rekao je da je državni inspektora kod 17 poslovnih suvjekata uočio da su se višestruko povećale cijene.

''Mogu samo podijeliti razočaranje zbog toga što među nama postoje oni koji koriste ovu situaciju da bi dodatno zaradili na dječjoj hrani, dezinfekcijijskim sredstvima, tjestenini, pelenama i svemu što nam je potrebno'', rekao je. ''Nećemo zaboraviti kako se tko ponašao u ovoj krizi'', poručio je Davor Božinović.

Zahvalio je Italiji na šatorima koje su, usprkos situaciji u svojoj zemlji, poslali Hrvatskoj.

Božinović je svim poslodavcima poručio da su dužni poslove obavljati s minimalno radnika te da su dužni provoditi sve epidemiološke mjere. ''Svatko tko ih ne provodi podliježe istim kaznenim prekršajnim odredbama kao što je i slučaj kad govorimo o kršenju mjere samoizolacije'', kaže ministar.

Dodao je da je u tijeku izrada online platforme za poljoprivrednike. ''Ovo je trenutak da počnemo razmišjati i na taj način'', kazao je.

Na pitanje o trgovinama koje ne dopuštaju građanima da uđu bez zaštitnih maski, kazao je da će se takvi svi slučajevi provjeriti. Osvrnuo se i na slučaj poštanskih ureda u koje ljudi nisu mogli ući bez zaštitne maske rekavši da za time nema potrebe.

Javnosti se danas obratio i premijer Andrej Plenković rekavši da je očekivano da će broj zaraženih u Hrvatskoj rasti.