Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog epidemije koronavirusa

Policija objavila važnu obavijest za sve strance koji su se zatekli u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnateljstvo policije pozvalo je u ponedjeljak sve strance na kratkotrajnom boravku u Hrvatskoj da se jave policiji radi evidentiranja, dodajući da se prema njima zbog epidemije koronavirusa neće poduzimati nikakve mjere propisane Zakonom o strancima.

Budući da zbog trenutne situacije određeni broj stranaca na kratkotrajnom boravku nije u mogućnosti iz objektivnih razloga napustiti Hrvatsku u roku propisanom Zakoniku o schengenskim granicama policija je, u skladu s preporukama epidemiologa, pozvala sve strane državljane da dostave svoje podatke u svrhu evidentiranja.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Cirkuliraju podvarijante Hrvatska na udaru novog vala koronavirusa: Gdje je najviše zaraženih, kad će vrhunac i hoće li se vraćati COVID potvrde?

 

''Upućujemo sve strane državljane koji su se našli u takvoj situaciju da u svrhu evidentiranja, prvenstveno putem maila pitanja@mup.hr ili pozivom na broj koji se nalazi na web stranici nadležne policijske uprave, dostave svoje podatke, a kako bi se izbjegli mogući problemi na graničnom prijelazu prilikom napuštanja Republike Hrvatske'', priopćilo je Ravnateljstvo policije.

U ravnateljstvu su uputili strane državljane da ne dolaze osobno u policijske postaje ili uprave, već samo u onim slučajevima kada ih službena osoba pozove putem telefona.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene