Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani još uvijek na ulicama

Reportaža iz Los Angelesa: ''SAD je na putu da postane epicentar zaraze, bio spreman ili ne''

Iz Sjedinjenih Američkih Država javio nam se snimatelj Dnevnika Nove TV Mislav Želle i pokazao kako izgledaju ulice u državi koja je postala novo žarište koronavirusa.

Želle nas provodi kroz Hollywood bulevar, koji se nalazi u samom centru Los Angelesa u Kaliforniji. Iako na ulici gotovo da i nije bilo turista, građani Los Angelesa, a možda i Kalifornije podbacili su u odredbi držanja karantene, istaknuo je Želle.

"U proteklih nekoliko dana velik broj građana Los Angelesa neradne dane iskoristio je za idilična i grupna druženja na plažama, parkovima i ulicama diljem grada. Odgovor gradskih vlasti bio je zatvaranje svih parkirališta u blizini navedenih mjesta", rekao je.

Zatim nas odvodi do jedne od najprometnijih prometnica, ako ne u Americi, onda svakako u Los Angelesu – Highway 405.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NIJEDAN NIJE MEĐU ZARAŽENIMA Hrvati iz zemlje koja je druga  po broju umrlih od koronavirusa: "Satove aerobika radim u dnevnom, a vino pijem preko Skypea"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NESTAŠICA ZAŠTITNE OPREME Liječnici upozoravaju da je sustav korak od kolapsa: "Mi te donacije zaštitne opreme vidjeli nismo... Gdje je zapelo, ne znam"

"U normalnim uvjetima radnog dana u ovo vrijeme bio bi prometni kaos, a sada je potpuno prazno. Iza mene je jedna od mnogobrojnih stanica za automobile za testiranje na Covid-19 koje se u ovom momentu otvaraju diljem čitave Amerike. U ovom momentu za ulazak u stanicu potrebna je registracija", objasnio je Želle.

Na kraju je zaključio da je SAD na dobrom putu da postane epicentar zaraze.

"I dok politički, ekonomski i zdravstveni stručnjaci balansiraju krivuljom ekonomije i zdravstva, jedno je ipak vrlo vjerojatno: SAD je u ovom trenutku na putu prema najvećem svjetskom epicentru Covida-19, bez obzira na to bio spreman ili ne."

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene