Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Baki uginuo ljubimac

Misija "štene": Unuk uposlio talijansku policiju za posebnu dostavu, svi nagrađeni nečim čega danas jako fali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija objavila je u petak da je pomogla čovjeku koji je kupio štene za svoju baku, ali ga zbog pravila karantene nije mogao sam odnijeti.

Baka živi u Cerveteri, oko 50 kilometara sjeverozapadno od Rima, gdje živi njezin unuk. Nedavno joj je uginuo pas.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

Unuk nije mogao osobno otići i dovesti joj štene jer mjere državne karantene zabranjuju svim stanovnicima kretanje, osim u nužnim slučajevima.

Nazvao je policiju da mu pomogne. Patrolni automobil dovezao se pred ženinu kuću i "nakon što su joj predali poklon, lice postarije žene se ozarilo", navodi se u izjavi policije.

Italija je zemlja koja je najteže pogođena pandemijom. Prijavljeno je gotovo 150.000 zaraženih, od koronavirusa umrlo je gotovo 19.000 ljudi.

Mjere karantene na snazi su od 10. ožujka, a trebale su trajati do 13. travnja. Premijer Giuseppe Conte produljio je karantenu do 3. svibnja.

Šef talijanske policije Franco Gabrielli u obraćanju povodom 168. godišnjice talijanskih policijskih snaga pozvao je policajce da budu posebno suosjećajni s ljudima.

"Dok strogo provodimo zakon, danas primarno moramo biti svjesni koliko su uplašeni i uznemireni naši sugrađani, i biti na njihovoj strani", napisao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene