Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OGLASILI SE

Ministarstvo zdravstva demantiralo tvrdnje da će za cijepljenje protiv korone trebati potpisati pristanak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zdravstva objavilo je kako je netočna informacija da će prilikom cijepljenja protiv koronavirusa biti potrebno potpisani informativni pristanak.

Iz Ministarstva zdravstva oglasili su se o navodnom potpisivanju informativnog pristanka koji bi trebalo potpisati prilikom cijepljenja na koronavirus. Poručuju kako nije točno da će se trebati išta potpisivati.

Pročitajte i ovo Dino Goleš SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Sve na jednome mjestu: Doznajte koje su najvažnije promjene kod pravila za izolaciju i na koga se sve odnose Cijepljenje booster dozom - 5 KLJUČ ZA ŽIVOT Prije godinu dana počelo je cijepljenje protiv koronavirusa, zaostajemo za Europom: ''To su naši susjedi, prijatelji i članovi obitelji...''

''U okviru postojećih propisa i programa cijepljenja ne navodi se obveza potpisivanja obrazaca pristanka na cijepljenje prilikom cijepljenja protiv zaraznih bolesti, pa se tako neće zahtijevati niti potpisivanje obrazaca pristanka na cijepljenje protiv bolesti COVID-19.

Prilikom cijepljenja ne koriste se niti se popunjavaju obrasci kojima bi odgovornost, materijalnu i kaznenu, prenosili na liječnike niti postoji obveza potpisivanja istih niti od strane cjepitelja'', poručili su iz Ministarstva

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene