Ministarstvo znanosti i obrazovanja upozorava kako internetom kruži lažna e-mail poruka u kojoj se šire neistinite informacije o testiranju osoba zaposlenih u obrazovnom sustavu na koronavirus.


U lažnoj e-mail poruci piše kako će svi zaposleni u obrazovnom sustavu morati testirati na koronavirus, a osobe koje su bile zaražene će raditi po posebnom režimu bez pristupa djeci. U poruci je potpisana Zdenka Čukelj, načelnica sektora za rani, predškolski i osnovnoškolski odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu obrazovanja RH.

Vezani članci Jelena Tabak i Mario Jurič Splitske terase pune gostiju, predstavnica ugostitelja uz kavu poručila: "Mjera se pridržavaju, ali službenih uputa još nema" Koronavirus, ilustracija Zabrinjavajući brazilski soj koronavirusa potvrđen u Britaniji

Ministarstvo upozorava kako će se poduzeti sve potrebne aktivnosti te moli javnost da ne nasjeda na lažne i zlonamjerne informacije jer se sve službene informacije obljavljuju na internet stranicama Ministarstva.

Djeca u školi u vrijeme pandemije koronavirusa
Lažni mail Ministarstva obrazovanja (Foto: Ministarstvo znanosti i obrazovanja)

"Upozoravamo javnost na širenje fotografije u vidu maila lažnog sadržaja s ciljem zbunjivanja javnosti i širenja neistinitih informacija. Ministarstvo će poduzeti sve potrebne aktivnosti uključujući podnošenje prijave protiv nepoznatog počinitelja zbog širenja lažnih vijesti i stvaranja panike.

Molimo javnost da ne nasjeda na lažne i zlonamjerne informacije. Ministarstvo će sve službene informacije objavljivati na internet stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja", piše u priopćenju Ministarstva.