Obavijesti Pretražite Navigacija
RAZGOVARA SE I O MATURI

Ministar znanosti otkrio razmišlja li se o uvođenju novih mjera u škole, ali i postoji li šansa da učenici na zimske praznike idu - ranije

Radovan Fuchs, Ministar znanosti i obrazovanja
Radovan Fuchs, Ministar znanosti i obrazovanja Foto: DNEVNIK.hr
Nove su mjere na stolu, a uskoro i na snazi. Hoće li one obuhvatiti škole i fakultete, za Dnevnik Nove TV komentirao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. S njim je razgovarala reporterka Martina Bolšec Oblak.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs otkrio je da se zasad neće uvoditi nove mjere u obrazovni sustav.

''Ako se u skladu s pooštravanjem općih mjera ide prema zatvaranjima većih mjesta, u tom slučaju možemo razmotriti da se u tim područjima primjene neke od mjera koje bi vodile ka tome'', rekao je i poručio da se zasad ne razmišlja o online nastavi. 

Na pitanje razmišlja li se o ranijim zimskim praznicima, Fuchs je kazao da postoji mogućnost da se pomaknu zimski praznici, ali u slučaju da za time bude epidemiološke potrebe. ''U tom bi se slučaju cijelo gradivo moglo nadoknaditi uzimajući dva tjedna od ljetnih praznika, ali to je nešto što se mora raspraviti na nacionalnoj razini'', objasnio je.

Što će biti s maturom?

Posljednja istraživanja Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja pokazala su da nastavom tijekom prvog vala epidemije nisu bili zadovoljni niti učenici niti roditelji. Fuchs kaže da se taj program radio ''doslovno preko noći''.

''Mi cijelo vrijeme radimo i proizvodimo nastavne materijale. Oni su uvijek jedno dva tjedna ispred onoga što se predaje u školama da bi, u slučaju online nastave, imali sve gradivo pripremljeno unaprijed'', objasnio je i dodao je da nastava uživo ovisi o tehničkim mogućnostima svake škole, ali više je mogućnosti i materijala za online nastavu.

Pročitajte i ovo Ministar Davor Božinović o novim mjerama o postupanju prema migrantima ''I manji broj može biti problem ako dolaze zaraženi'': Ministar Božinović najavio kako će izgledati nove mjere od idućeg tjedna

Kada se govori o maturantima, Fuchs je kazao da se razgovara o tome kako će se provesti matura. ''To će ovisiti o tome koliko će ovakva situacija trajati, hoće li se nastava stabilizirati. Ako uspijemo održati nastavu na ovoj razini, to će sigurno biti puno bolje za maturante'', kaže ministar i dodaje da je Ministarstvo dalo nalog NCVVO-u da pripremi nekoliko mogućih scenarija za državnu maturu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene