Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BORBA S VIRUSOM

Beroš o slučaju Zadravec, reformi zdravstva i podršci premijera: "Ne mislim napustiti brod koji je još uvijek na uzburkanom moru"

Aktualno Galerija +0 Vili Beroš Galerija 1/1 >>
Ministar Beroš osvrnuo se na stanje s koronavirusom, ali i na zahtjeve oporbe o njegovoj smjeni. Odgovorio je i na pitanje ima li podršku premijera te komentirao prosvjede i slučaj Zadravec.

U povodu problema s radiolozima i prosvjeda pred Klinikom za tumore, ministar Beroš je izjavio kako je od ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, čiji je klinika sastavni dio, zatražio provedbu hitnog unutarnjeg nadzora i izvještaj o stanju u toj ustanovi.

"Moja je briga kao ministra da se osigura kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite, pogotovo onkološkim bolesnicima. Uputio sam zahtjev ravnatelju bolnice u čijoj je ingerenciji rješavanje tih pitanja za hitnim unutarnjim nadzorom i izvještaj o stanju u toj ustanovi", rekao je Beroš u Školi narodnog zdravlja "Dr. Andrija Štampar", gdje je prisustvovao cijepljenju studenata medicine.

Beroš ističe kako kontinuirana zdravstvena zaštita mora biti ispred svega, ispred međuljudskih odnosa i nedostatka određenog kadra, a ravnatelj ustanove mora osigurati te prepostavke.

"Ako tome nije tako, onda ću vući sljedeće korake. Nabolji put je legalni put rješavanja problema i napravit ću sve da se osigura adekvatan broj radiologa u klinici", kazao je.

Komentirao je aktualnu situaciju s koronavirusom, cijepljenje i zahtjeve oporbe za njegovom smjenom. "Nema opuštanja, brojevi su iz dana u dan sve bolji, a istovremeno će se smanjivati i broj pacijenata u bolnicama. U tijeku je kontinuirana borba nas i njega. On želi preživjeti i biti još dugo na kugli zemaljskoj. Ovo je borba čitave civilizacije. Vidjet ćemo kakva će biti situacija za 10 do 15 dana", izjavio je ministar Beroš komentirajući situaciju s koronavirusom. 

Kazao je i kako je zabrinut da neće biti dovoljan odaziv građana za cijepljenje. Komentirao je i izjavu Krunoslava Capaka, koji je rekao da je gotov treći val. "Poruke bi trebale biti jedinstvene, no određene disonance se ponekad dogode. Ali nismo izolirani. Capakova je izjava izvučena iz konteksta, treći val još uvijek traje i opreza nikad dosta", kazao je ministar.

O reformi zdravstva kaže kako je uvijek za konstruktivne kritike. "Vjerujem da ćemo postići nacionalni konsenzus o tome kakav nam zdravstveni sustav treba." Kaže da ima konkretan plan o reformi zdravstva, ali ga još neće otkriti. "Plan je raspisan", poručuje. O svojoj poziciji u Vladi kaže:

"Nisam opterećen svojom pozicijom, već 14 ili 15 mjeseci radim svoj posao i zato me bole ove insinuacije, konstrukcije o svemu tome skupa. Moj tim i ja svakodnevno teško radimo. Trudimo se očuvati uobičajenu zdravstvenu zaštitu. Osjećam da imam potporu premijera i u ovom trenutku ne mislim napustiti brod koji je još uvijek na uzburkanom moru", kazao je i dodao da je sretan što će imati priliku u Saboru reći sve što je učinjeno.

"Konstruktivne kritike me potiču, no insinuacije u sklopu predizborne kampanje... E, sad vi prosudite sami, a ja sam svoj posao napravio najbolje što sam mogao", naglasio je Beroš. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene