Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gost Dnevnika Nove TV

Ministar zdravstva Beroš o novim mjerama: "Ugroza je tu. Mjere su ozbiljne i moramo ih tako shvatiti"

MInistar zdravstva Vili Beroš i Valentina Baus
MInistar zdravstva Vili Beroš i Valentina Baus Foto: DNEVNIK.hr
Broj zaraženih raste, Hrvatska se zatvara. Od sutra neće raditi ugostitelji, sportski objekti, kina, frizeri... U Istri i prva sumnja na smrt od koronavirusa. Rezultati testa preminulog znat će se kasno navečer.

Raste i broj oboljelih liječnika. Kako će se dalje kontrolirati situacija sa zaraženim osobama, objasnio je gost Dnevnika Nove TV, ministar zdravstva Vili Beroš.

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 4 U Hrvatskoj 2848 novih slučajeva Opet loše vijesti iz Dalmacije: Splitsko-dalmatinski stožer javio o 302 pozitivna slučaja. Još jedna županija zatražila oštrije mjere Slika nije dostupna Sastao se s ravnateljem Beroš u Zagorju: Specijalna bolnica u Stubičkim Toplicama postaje centar za COVID?

Kako je rekao, nalazimo se u uzlaznoj putanji, kao što su liječnici i očekivali. "Iz dana u dan ponavljamo da je ključno ponašanje ljudi", kazao je Beroš.

Nove mjere koje su uvedene vidi kao ozbiljne. "Mjere su ozbiljne i moramo ih ozbiljno shvatiti. One će nam pomoći da prevladamo epidemiju. Ugroza je tu, ali vjerujem da ćemo svi skupa zajedno pobijediti i biti jači nakon svega", objasnio je Beroš.

Za osobu koja je zaražena u Zadarskoj županiji, a došla je s putovanja iz Afrike kaže kako je Afrika još uvijek nepoznato i potencijalno opasno područje, što se tiče zaraze koronavirusom. "Afrika je specifična jer ne znamo kakvo je tamo realno stanje. To samo naglašava oprez koji je potreban pri putovanju. Nemamo podataka koliko zemlje u Africi testiraju ljude", naveo je

KB Dubrava se sprema za referentni centar za prijem bolesnika kojima je potrebna hospitalizacija. "Prva etapa od 90 kreveta je u potpunosti spremna. To je iznimno složen bolnički sustav", kazao je Beroš i dodao da je u početku bilo problema s ventilacijom, no problemi su riješeni.

U Istri je 70-godišnjak u samoizolaciji preminuo. Za sada je nepoznato je li uzrok njegove smrti bio koronavirus. Uzeti su brisevi kako bi se rasvijetlila smrt muškarca iz Brtonigle.

"Prvi test je kontaminiran pa je u Zagreb poslan drugi. Trebat će četiri do pet sati za rezultate. Ono što će konačno riješiti ovo pitanje je obdukcija koja će pokazati pravi uzrok smrti. Do tada možemo samo nagađati što nikako ne želimo", objasnio je Beroš.

Kaže da je teško procijeniti trajanje epidemije. "Naši epidemiolozi gledaju Italiju. Mi smo iza nje. Kad počne broj zaraženih opadati, možemo očekivati rješavanje epidemije", zaključio je.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene