Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sezonski radnici

Grlić Radman: "Sutra se vraća između 90 i 100 Hrvata iz Tirola koji su ostali bez posla"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman najavio je u srijedu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu da će se u četvrtak vratiti još otprilike stotinu hrvatskih državljana iz Tirola.

"Sutra u večernjim satima očekujemo nastavak repatrijacije i dolazak četiri autobusa s 90 do 100 hrvatskih državljana iz Tirola", rekao je ministar Goran Grlić Radman.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

Hrvatski ministar kaže da se radi uglavnom o sezonskim radnicima "koji su usred pandemije ostali bez posla, kao i svi ostali nakon zimske sezone". Tirol je zatvorio sva skijališta i hotele u borbi protiv širenja koronavirusa.

Grlić Radman dodao je da hrvatska diplomatsko-konzularna mreža radi "predano, savjesno i odgovorno na pojedinačnim repatrijacijama jer hrvatskih državljana ima gotovo svugdje u svijetu".

"Tu poglavito mislim na Australiju, Indiju, Kanadu, Novi Zeland, Filipine i Tajland", rekao je Radman. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene