Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAJVIŠI STUPANJ ZAKLJUČAVANJA

Austrija ušla u treći lockdown, milijuni Britanaca pod novim, strožim mjerama: Zatvaraju se frizerski saloni, bazeni, teretane...

Nove mjere za koronavirus - Ilustracija - 1
Nove mjere za koronavirus - Ilustracija - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Nove mjere za koronavirus - Ilustracija - 1 Galerija 1/1 >>
Stroge mjere uvedene su u subotu za milijune Britanaca, a Austrija je ušla u treći lockdown nakon nešto blažega režima za Božić.

Dodatna pooštravanja u Britaniji posljedica su činjenice da je broj smrtnih slučajeva na Božić prešao 70 tisuća ljudi, prenosi BBC. U istočnoj i jugoistočnoj Engleskoj ušlo se u četvrti, ujedno i najviši stupanj zaključavanja pod motom Ostanite doma.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija Kontraproduktivno Britanci imaju novu definiciju ekstremizma: Mogla bi ugroziti slobodu govora

Zatvaraju se frizerski saloni, bazeni i teretane što znači ključ u bravu za 24 milijuna Engleza, više od 40% stanovništva. Oštrije mjere na snagu su stupile i u Škotskoj, Sjevernoj Irskoj i Walesu, navodi BBC.

Austrija je u subotu ušla u treći lockdown nakon ublažavanja za Božić i dolaska prvih doza Pfizerova cjepiva. Do 17. siječnja zatvorene su trgovine, osim onih prehrambenih proizvoda, ljekarni i drogerija, no moguća je dostava naručene robe.

Od ranije su zatvoreni frizerski saloni i druge uslužne djelatnosti te kulturni i zabavni objekti. Kuće i stanovi mogu se napustiti jedino s dobrim razlogom, uključujući zbog šetnje ili bavljenja sportom. Ograničeni su kontakti s drugim kućanstvima. Brojna skijališta su otvorena uz poštivanje strogih epidemioloških mjera ili uz ograničenje da skijati mogu samo lokalni stanovnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene