Obavijesti Video Pretražite Navigacija
COVID potvrde nisu problem

U ovom hrvatskom KBC-u nema pobune, a kad vidite koliko ih je cijepljeno, sve će vam biti jasno

Drugi je dan otkad su u zdravstvu obavezne COVID potvrde. Iako puno manje glasni nego jučer, na Rebru je i danas nekoliko prosvjednika.

Mirno je i u Splitu, gdje je jučer također bilo galame. No ni jučer ni danas pobune nema u Rijeci. Od 460 zaposlenika koji nisu imali COVID potvrde, njih 323 testiralo se u bolnici tijekom vikenda, a među njima su otkrivena i četiri zaposlenika pozitivna na COVID, koji nisu imali simptome bolesti.

Pročitajte i ovo Hrvati napadnuti u predgrađu Dublina, ilustracija Policija traži svjedoke Dvojica Hrvata brutalno napadnuti u predgrađu Dublina: Jednom od njih liječnici se bore za život Ilustracija Tužan kraj potrage Tragedija u Londonu: Dječak nestao iz kuće, pronađen u rijeci Temzi

"Zahvalan sam i čestitam našem medicinskom osoblju i ravnateljstvu na uspostavljenom mehanizmu kontrole COVID potvrda. Sve je obavljeno u vrlo kratkom i intenzivnom vremenskom razdoblju te praktički nemamo niti jednog zaposlenika koji ne ispunjava uvjete i svi mogu nastaviti obavljati svoje radne zadatke", rekao je državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić, koji je u ponedjeljak u riječkoj bolnici pratio uvođenje COVID potvrda.

Ravnatelj KBC-a Alen Ružić, prenosi Novi Listrekao je da su pripreme za uvođenje kontrole u toj bolnici krenule čim su čuli za odluku o COVID potvrdama. Krajem rujna bolnička uprava sastavila je detaljan popis zaposlenika koji imaju COVID potvrde.

"To je velika većina djelatnika od 3500 zaposlenih u KBC-u Rijeka. Utvrdili smo koga treba testirati pa smo za sve zaposlenike tijekom vikenda osigurali dva mjesta u bolnici gdje se mogu besplatno testirati", rekao je Ružić te dodao da je bolnica jučer normalno funkcionirala.

Inače, od 7364 evidentirana zdravstvena radnika u Primorsko-goranskoj županiji prvom dozom cijepljeno je 92,4 posto, dok se može govoriti o procijepljenosti od oko 85 posto drugom dozom među zdravstvenim radnicima.

"Ova razina procijepljenosti, osim što smo po njoj u vrhu države, mogla bi poslužiti kao uzor cijepljenju u općoj populaciji", rekao je glavni županijski epidemiolog Dobrica Rončević, kako piše Novi list.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene