Drugi je dan otkad su u zdravstvu obavezne COVID potvrde. Iako puno manje glasni nego jučer, na Rebru je i danas nekoliko prosvjednika.


Mirno je i u Splitu, gdje je jučer također bilo galame. No ni jučer ni danas pobune nema u Rijeci. Od 460 zaposlenika koji nisu imali COVID potvrde, njih 323 testiralo se u bolnici tijekom vikenda, a među njima su otkrivena i četiri zaposlenika pozitivna na COVID, koji nisu imali simptome bolesti.

Vezani članci Tko će nas liječiti? - 1 Hrvatska na listi čekanja: Hoće li nas imati tko liječiti? Radni Božić - 3 Dok jedni slave, drugi i na Božić rade, ali ne pada im teško: ''Ljudi su puno srdačniji, pristupačniji, tako da je nekad lakše raditi tih dana''

"Zahvalan sam i čestitam našem medicinskom osoblju i ravnateljstvu na uspostavljenom mehanizmu kontrole COVID potvrda. Sve je obavljeno u vrlo kratkom i intenzivnom vremenskom razdoblju te praktički nemamo niti jednog zaposlenika koji ne ispunjava uvjete i svi mogu nastaviti obavljati svoje radne zadatke", rekao je državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić, koji je u ponedjeljak u riječkoj bolnici pratio uvođenje COVID potvrda.

Ravnatelj KBC-a Alen Ružić, prenosi Novi Listrekao je da su pripreme za uvođenje kontrole u toj bolnici krenule čim su čuli za odluku o COVID potvrdama. Krajem rujna bolnička uprava sastavila je detaljan popis zaposlenika koji imaju COVID potvrde.

"To je velika većina djelatnika od 3500 zaposlenih u KBC-u Rijeka. Utvrdili smo koga treba testirati pa smo za sve zaposlenike tijekom vikenda osigurali dva mjesta u bolnici gdje se mogu besplatno testirati", rekao je Ružić te dodao da je bolnica jučer normalno funkcionirala.

Inače, od 7364 evidentirana zdravstvena radnika u Primorsko-goranskoj županiji prvom dozom cijepljeno je 92,4 posto, dok se može govoriti o procijepljenosti od oko 85 posto drugom dozom među zdravstvenim radnicima.

"Ova razina procijepljenosti, osim što smo po njoj u vrhu države, mogla bi poslužiti kao uzor cijepljenju u općoj populaciji", rekao je glavni županijski epidemiolog Dobrica Rončević, kako piše Novi list.

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju