Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na hodnicima obvezne

U dvije županije djeca i nastavnici ne moraju nositi maske u učionicama: Poslali važan apel učenicima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Istarskoj i Međimurskoj županiji djeca ne moraju nositi maske u učionicama.

Temeljem Upute Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te procjene epidemiološke situacije na području Istarske županije Stožer civilne zaštite Istarske županije uz suglasnost Stožera civilne zaštite gradova i općina Istarske županije, te osnivača škola donio je odluku da maske u učionicama nisu obvezne.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola pod opsadom Uhićena tinejdžerica: Nožem izbola tri osobe u srednjoj školi Učionica - 3 Izvidi traju Učenik odbio staviti masku, roditelj prosvjedovao pred školom, u sve se uplela i policija: "Spremačica je stala ispred i nije dopuštala ulazak"

• Svi učenici i nastavnici tijekom nastave u učionici nemaju obvezu nošenja zaštitne maske

• Maske su obavezne i dalje u zajedničkim školskim prostorima, izvan učionica.

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije na pojedinom području Istarske županije, donijet će se odluka o potrebi nošenja zaštitnih maski unutar učionica.

I Međimurska županija ukinula obvezu

Stožer civilne zaštite Međimurske županije izdao je preporuku kojom se zbog trenutno povoljne epidemiološke situacije ublažava obveza nošenja maski za učenike osnovnih i srednjih škola za vrijeme trajanja nastave. Nije obvezno nošenje zaštitnih maski za vrijeme nastave.

Maske su i dalje potrebne u javnom prijevozu te prilikom dolaska i odlaska u školu. Važno je također, u razredima osigurati preporučenu distancu među učenicima. Ako se u nekoj školi dogodi obolijevanje učenika ili nastavnika, donositi će se posebne Odluke za te pojedine škole, odnosno pojedine razrede u toj školi. Ova je preporuka na snazi do daljnjega, ako se ne bude pogoršavala epidemiološka situacija. Apelirali su na sve učenice i učenike da se drže pravila socijalne distance, budu odgovorni i čuvaju sebe i svoje bližnje kako bi mogli zadržati povoljnu situaciju.

Također, izvijestili su da u utorak, 15. rujna 2020. završava razdoblje tijekom kojega je Zavod za javno zdravstvo donosio odluke o održavanju manifestacija na području Međimurske županije. Donošenje odluka u nadolazećem razdoblju preuzet će Stožer civilne zaštite Međimurske županije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene