Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promovirao korištenje ivermektina

Vlasnik antivakserske kršćanske televizije umro od - koronavirusa: "Otišao je doma biti s Gospodinom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki evangelist koji je imao svoju televiziju i koristio ju za propovijedi i zagovaranje antivakserskih stavova Marcus Lamb, umro je nakon što se zarazio koronavirusom.

64-godišnji Marcus Lamb i njegova supruga Joni suosnivači su kršćanskog TV kanala Daystar još 1997. Kanal je na australsko tržište ušao 2015. godine preko medijske kuće Foxtel.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Bernard Kaić, epidemiolog HZJZ-a BERNARD KAIĆ Epidemiolog objasnio treba li cijepiti djecu i što s onima koji propisuju Ivermektin: ''Jesu li ga razrijedili u vodi koja pamti sve osim dreka?''

Daystar je Lambovu smrt objavila ranije ovaj tjedan na Twitteru. "Teškim srcem objavljujemo da je Marcus Lamb, predsjednik i osnivač televizijske mreže Daystar, otišao je doma biti s Gospodinom. Obitelj moli za poštivanje privatnosti u ovim teškim trenucima gubitka. Podržite ih molitvom" piše u tvitu Daystara.

Lambova supruga govorila je o smrti njezina muža u emisiji održanoj u utorak. "Jutros u 4 sata, predsjednik i osnivač Daystara i ljubav mojeg života, otišao je živjeti s Isusom", rekla je Lamb gledateljima.

Marcusu Lambu dijagnosticiran je COVID-19 i upala pluća, a imao je i dijabetes, piše ABC News.

"Tijekom pokušaja liječenja od korone i upale pluća, korištene su različite terapije, no razina šećera u njegovoj krvi je naglo skočila, a razina kisika se smanjila", opisala je Lamb.

Zagovarao liječenje ivermektinom

Daystar tvrdi da ima cca dvije milijarde gledatelja u svijetu. Inače, dostupni su za 1,7 milijuna Australaca na osnovnom Foxtelovom paketu.

Od početka pandemije, Lambovi su emitirali brojne intervjue s kontroverznim liječnicima i antivakserima, uključujući Roberta F. Kennedyja mlađeg i Sherri Tenpenny.

Oboje su poznati Centru za kontrolu digitalne mržnje kao dio grupe od 12 ljudi odgovornih za dvije trećine antivakserskog sadržaja na društvenim mrežama.

Prije smrti, Lamb je promovirao korištenje ivermektina i hidroksiklorina kao djelotvornih lijekova protiv korone, usprkos tome što je zdravstvena struka te lijekove ocijenila kao nedjelotvorne i opasne.

Televizija bila pod istragom

Foxtel je pokrenuo istragu na Daystaru u listopadu, nakon mnoštva prigovora gledatelja zbog sadržaja koji je objavljivan vezano uz COVID.

Kasnije su priopćili da u istrazi nisu pronađeni propusti u sadržaju emisija Daystara, barem što se tiče pridržavanja propisa vezanih uz praksu elektroničkih medija u Australiji.

"Dok se neki gledatelji ne moraju slagati s komentarima voditelja i njihovih gostiju u emisijama tijekom programa koji se odnosi na COVID-19, te koje Foxtel ni sam ne odobrava, vjerujemo da je emitiranje programa bilo po zakonu", izjavio je Foxtelov glasnogovornik.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene