Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Treba im naplatiti kaznu"

Pune ruke posla za policiju, biseri diljem zemlje svjesno krše mjere: Zaraženi idu na aerodrom, na posao, na partije...

Policija ima pune ruke posla s onima koji svjesno, ali i nesvjesno krše mjere dok se Hrvatska svakodnevno bori s epidemijom. Neki su zaraženi hodali gradom, neki su kršili samoizolaciju, a neki od njih su i kažnjeni.

Iako je trebao biti u svoja četiri zida, COVID pozitivan 59-godišnji muškarac najnormalnije se pojavio u zračnoj luci i pokušao otputovati iz Hrvatske. 

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna PROTIVNO ODLUCI STOŽERA Ugostiteljski objekt posluživao goste u zatvorenom prostoru: Policija zaustavila rad i izdala prekršajni nalog

Bisera ima i na istoku države. Mjesto radnje ni manje ni više nego policijska postaja Vukovar. COVID pozitivan djelatnik odlučio je svratiti do posla.

"Osoba koja je u životnoj dobi od 59 godina zatečena je u prostorijama PP-a Vukovar da se raspita o svom poslu. Radi se o namješteniku, dakle neovlaštenoj osobi zaposlenoj u PP-u Vukovar", rekao je Dragoslav Živković iz PU vukovarsko-srijemske. Pod pratnjom kolega vraćen je na kućno liječenje. Prijeti mu i do dvije godine zatvora.

U posljednjih tjedan dana policija diljem zemlje imala je pune ruke posla.

"Utvrđeno je ukupno 81 kršenje mjera samoizolacije i za građane će biti podneseni prekršajni nalozi. Evidentirana su i tri kaznena djela zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti", kazao je Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova.

Više od 170 osoba partijalo je i u Zagrebu. Uz činjenicu što partija nije smjelo biti, u policijskoj raciji zatečen je mladić koji je imao koronu.

Još do neki tjedan u najgoroj regiji po broju zaraženih na 100.000 u Europi umjesto u kući zatečeni su na raznim lokacijama.

"Od graničnih prijelaza gdje dođu znaju da su u mjeri samoizolacije, međutim ipak imaju neku potrebu kretanja, zatim drugi po stanicama za tehnički pregled uđu u zdravstvene ustanove", rekao je Danijel Leskovar, voditelj OKCP-a iz PU varaždinske.

Ima i onih koji dođu u policiju kako bi izvadili novu osobnu iskaznicu. Građani o takvim osobama imaju različita mišljenja.

"To je na njihovu odgovornost, a i nastradamo", kaže građanin.

"Treba im naplatiti kaznu, ne bi smjeli izlaziti ako imaju koronu", dodaje građanka.

Nažalost, od ukupno 51 kaznene prijave za širenje i prenošenje zarazne bolesti gotovo 60 posto policija je podnijela u studenom.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene