Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA POLJUDU

Krivotvorili COVID potvrde da bi ušli na utakmicu Hajduka, pa zaradili - kaznenu prijavu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija u četvrtak je zatekla četvoricu navijača koji su s krivotvorenim COVID potvrdama pokušali ući na poljudski stadion, gdje se igralo 2. pretkolo UEFA-ine Konferencijske lige između splitskog Hajduka i Tobola iz Kazahstana.

Policija je u petak izvijestila da je prije, za vrijeme i nakon utakmice na Poljudu, gdje se odigravalo 2. pretkolo UEFA-ine Konferencijske lige između splitskog Hajduka i Tobola iz Kazahstana, privela ukupno 28 osoba, najvećim dijelom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, dok znatnija narušavanja javnog reda i mira te oštećenja imovine nisu zabilježena.

Pročitajte i ovo Ilustracija ipak su rijetke Otkrivene dvije nove nuspojave cjepiva protiv korone: Pregledali kartone čak 99 milijuna ljudi, ovo su rezultati Fadil Novalić Sam potvrdio vijesti Bivši premijer BiH ide u zatvor na četiri godine: Zlouporabio je položaj pri nabavi respiratora

Osim toga, četiri su osobe prilikom ulaska na stadion zatečene s krivotvorenom COVID potvrdom te će se protiv njih, zbog sumnje da su ostvarili obilježja kaznenog djela krivotvorenja isprava, podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Neslužbeno, krivotvorene četiri COVID potvrde u Splitu prvi su takav zabilježeni slučaj u Hrvatskoj kada su navijači uzeli tuđe potvrde vjerujući da će im samo provjeravati kod, ne i identitet. No prevarili su se jer su ih na ulazu zatražili osobne iskaznice i utvrdili da COVID potvrde nisu izdane na njihovo ime.

Do sada su se u Hrvatskoj krivotvorili samo PCR testovi. Na utakmici koja se prije nekoliko dana igrala na Poljudu policija je otkrila 26 navijača s krivotvorenim testovima, a među njima je bilo čak 13 maloljetnika.

Inače, od početka godine do 14. srpnja na području Hrvatske policija je otkrila 703 krivotvorena PCR testa, za što je zapriječena zatvorska kazna do tri godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene