Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PROTIV CJEPIVA

Smijenjen nakon kontroverznih izjava: Krešimir Pavelić više nije dekan Medicinskog fakulteta u Puli

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon kontroverznih izjava protiv cjepiva Krešimir Pavelić danas je smijenjen i više nije dekan pulskog Medicinskog fakulteta.

Sada već bivši dekan Medicinskog fakulteta u Puli, Krešimir Pavelić, na okruglom je stolu govorio o prikrivanju komplikacija od cjepiva protiv koronavirusa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nagli porast Europom hara opasna bolest: Trenutačno je žarište u Hrvatskoj Ilustracija kreće sudski postupak Stigle prve tužbe zbog COVID cjepiva, žena traži 150.000 eura odštete: Imala je bolove, nije mogla spavati

Danas je na njegovu izjavu reagirao i istarski župan Boris Miletić, poručivši da su Pavelićeve izjave ''izrazito opasne i štetne te apsolutno neprihvatljive''.

Smjenu Pavelića potvrdio je i rektor Sveučilišta u Puli dr. Alfio Barbieri, koji je kazao i da je do toga došlo zbog posljednjih u nizu istupa dr. Pavelića u kojem se protivi cijepljenju protiv COVID-a 19.

"Da, možemo reći da smo tu odluku donijeli zbog njegovih istupa mada ja nisam stručnjak u tom znanstvenom području", rekao je dr. Barbieri za Slobodnu Dalmaciju.

''Opasne izjave''

Na okruglom stolu stranke Promijenimo Hrvatsku Pavelić je rekao da se prikrivaju komplikacije koje nastaju zbog cijepljenja.

''Problemi su sa znanstvenog i medicinskog stajališta zastrašujući. Na današnji dan Pfizerova cjepiva su, po službenim podacima, polučila 223.600 registriranih i priznatih slučajeva komplikacija, od onih lokaliziranih na mjestu uboda pa sve do ozbiljnih, sistemskih. Europska medicinska agencija na dan 10. svibnja spominje 10.000 smrtnih slučajeva i preko 400.000 štetnih posljedica cijepljenja'', komentirao je te dodao da cijepljene osobe ''nose i šire nove mutacije koronavirusa''. Ipak, nije htio dalje govoriti je, kaže, nema dovoljno znanstvenih informacija.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene