Na konferenciji za medije nacionalnog stožera potvrđeno je da je učenik jedne zagrebačke osnovne škole zaražen koronavirusom.


Pomoćnica ravnatelja za medicinu rada i voditeljica Službe za medicinu rada HZJZ-a Marija Bubaš potvrdila je danas na presici nacionalnog stožera da je učenik jedne zagrebačke osnovne škole pozitivan na koronavirus, ne želeći iznositi podatke o kojoj je školi riječ. Poručila je i da nema potrebe dizati paniku. Negirala je i da se ne testira dovoljno, istaknuvši kako su testirani svi koji su potrebni.

Vezani članci Stožer RH Novi skok: U Hrvatskoj je potvrđen 91 novi slučaj zaraze koronavirusom. Dvije su osobe preminule Ministar VIli Beroš Ministarstvo o posjetima djeci: "Mnogi odjeli ih omogućuju, ali moramo činiti sve da ne dođe do proboja virusa"

"Mi obrađujemo sve kontakte i sve informacije ćete dobiti na vrijeme", poručila je Bubaš.

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić pojasnila je da se testiraju svi koji imaju simptome bolesti i za koje će liječnik posumnjati da imaju koronavirus. Testiraju se, dodaje, i svi za koje epidemiolozi proglase sumnju.

"Nikakve nema korelacije broja pozitivnih s brojem testova”, kazala je Markotić.