Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"To je naša realnost i naša bol"

Korona u Srbiji odnijela živote 74 liječnika: Službena statistika ne postoji, najavljena istraga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpski mediji javljaju da je u Šapcu od posljedica zaraze koronavirusom preminuo 58-godišnji liječnik Aleksandar Jovanovski. Jovanovski je 74. liječnik koji je u toj državi preminuo od posljedica infekcije koronom.

Dr. Aleksandar Jovanovski bio je internist reumatolog, pročelnik službe Interne medicine u bolnici u Šapcu. Bio je na prvoj liniji borbe protiv korone, zarazio se i s teškom kliničkom slikom završio u bolnici, gdje je preminuo.

Jovanovski je 74. liječnik u Srbiji koji je izgubio bitku s koronom, piše Nova.rs. Naime, do sada su, od početka epidemije u toj zemlji, od posljedica zaraze koronom preminula još 73 doktora medicine i stomatologije.

Uz njih, bitku s koronom izgubio je i jedan magistar farmacije iz zdravstvene ustanove te 32 medicinske sestre i tehničara. "To je naša realnost i naša bol", kazala je tim povodom predsjednica Glavnog odbora Sindikata liječnika i farmaceuta Gorica Đokić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zarazio se u prosincu Pogoršalo mu se stanje: Član srpskog stožera za borbu protiv korone priključen na respirator

Pročitajte i ovo Ana Brnabić cijepila se protiv koronavirusa cijepio se i dr. Kon Srbija počela cijepljenje Pfizerovim cjepivom, prvo primila premijerka Brnabić

Iako službene statistike nema, portal piše da su najavljene analize i istrage tim povodom. Za sada evidenciju vode predstavnici sindikata koji se pribojavaju da će do kraja epidemije popis preminulih biti još veći.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene