Koronavirus u Srbiji
Koronavirus u Srbiji Foto: Pixsell

Srpski mediji javljaju da je u Šapcu od posljedica zaraze koronavirusom preminuo 58-godišnji liječnik Aleksandar Jovanovski. Jovanovski je 74. liječnik koji je u toj državi preminuo od posljedica infekcije koronom.


Dr. Aleksandar Jovanovski bio je internist reumatolog, pročelnik službe Interne medicine u bolnici u Šapcu. Bio je na prvoj liniji borbe protiv korone, zarazio se i s teškom kliničkom slikom završio u bolnici, gdje je preminuo.

Jovanovski je 74. liječnik u Srbiji koji je izgubio bitku s koronom, piše Nova.rs. Naime, do sada su, od početka epidemije u toj zemlji, od posljedica zaraze koronom preminula još 73 doktora medicine i stomatologije.

Uz njih, bitku s koronom izgubio je i jedan magistar farmacije iz zdravstvene ustanove te 32 medicinske sestre i tehničara. "To je naša realnost i naša bol", kazala je tim povodom predsjednica Glavnog odbora Sindikata liječnika i farmaceuta Gorica Đokić.

Respirator, ilustracija Pogoršalo mu se stanje: Član srpskog stožera za borbu protiv korone priključen na respirator

Ana Brnabić cijepila se protiv koronavirusa Srbija počela cijepljenje Pfizerovim cjepivom, prvo primila premijerka Brnabić

Iako službene statistike nema, portal piše da su najavljene analize i istrage tim povodom. Za sada evidenciju vode predstavnici sindikata koji se pribojavaju da će do kraja epidemije popis preminulih biti još veći.