Obavijesti Video Pretražite Navigacija
od koronavirusa

Tuga u Italiji: Preminuo svećenik koji se žrtvovao i proslijedio respirator mlađem pacijentu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski svećenik koji je bio zaražen koronavirusom, ali se odrekao respiratora kako bi ga dobio mlađi i njemu nepoznati pacijent, umro je od posljedica Covida-19 u bolnici u Lombardiji.

Otac Giuseppe Berardelli (72) umro je u bolnici na području Bergama, koje je među najteže pogođenima koronavirusom. Najmanje je 50 svećenika prema dosadašnjim podacima umrlo od koronavirusa u Italiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žele ubrzati tempo Punktovi i u crkvama: Do kraja rujna Italija planira cijepiti 80 posto stanovništva Slika nije dostupna Prvi takav slučaj Preminuo pacijent koji je 250 dana bio pozitivan na koronavirus: "To samo pokazuje snagu virusa"

Giuseppe Berardelli bio je župnik u mjestu Casnigo i umro je prošli tjedan u bolnici u Lovereu. Bolničko osoblje reklo je da je otac Berardelli odbio respirator koji su župljani kupili za njega i odlučio da uređaj pomogne mlađem pacijentu.

Stanovnici Casniga pljeskom su sa svojih prozora i balkona ispratili prolazak lijesa s njegovim tijelom na putu za groblje. Nikakva obreda nije bilo zbog mjera izolacije.

U utorak je papa Franjo predvodio molitvu za umrle liječnike i svećenike i "zahvalio Bogu na njihovu junačkom primjeru služenja oboljelima". Italija je zemlja s najviše zaraženih i umrlih od Covida-19, a ondje je stanje najteže u sjevernoj pokrajini Lombardiji. (Hina,M.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene