Prazan Split
Prazan Split Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Splitska policija priopćila je da su u nedjelju zbog narušavanja javnog reda i mira privedene dvije ženske i jedna muška osoba iz skupine koja se u nedjelju prijepodne okupila na splitskim Bačvicama te su pozivali i druge građane da ne pridržavaju tu mjeru. Privedene žene za medije su ispričale svoju verziju događaja.


Iz splitske policije su izvijestili da su oko 11:35 sati, tijekom nadzora provedbe odluke o strogom ograničenju zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, zatekli veći broj građana koji se okupio na Bačvicama.

Vezani članci Dragomira Majhen s Instituta Ruđer Bošković i Viktorija Bednjanec Znanstvenica s Instituta Ruđer Bošković otkrila što se zna o ruskom cjepivu: "Kad dođem na red cijepit ću se bilo kojim cjepivom" Nacionalni stožer civilne zaštite Na presici Stožera o ispraćaju Bandića: "Organizator je najavio da će sve biti u skladu s mjerama. To je odgovoran pristup"

Dvije ženske osobe iz te skupine odbijale su upute i zapovjiedi policije da se razdvoje i maknu s otvorenog prostora te su galamom i druge građane pozivale da se ne pridržavaju uputa policije.

U tom narušavanju javnog reda i mira pridružio im se i jedan muškarac pa ih je svo troje policija privela i nad njima je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Iz splitske policije ponovno apeliraju na građane da se s ciljem sprječavanja širenja zaraze pridržavaju uputa i odluka Stožera civilne zaštite.

Uhićena novinarka Slobodne Dalmacije

Jedna od privedenih žena novinarka je Slobodne Dalmacije koja je za taj portal ispričala da je s prijateljicom htjela ''napraviti đir pored hotela Park'' kada ih je zaustavio policajac u civilu i rekao im da ne mogu ići na Bačvice.

''Odgovorila sam da ne idemo na Bačvice i da idemo šetati'', rekla je. Na zahtjev policajaca, žene su im pokazale osobne. 

''Prijeti nam kaznom od 8000 kuna. Moguće je da sam ja tada podigla glas pitajući na osnovu čega. Za to vrijeme je moja prijateljica to htjela snimiti mobitelom jer su počeli biti grubi, ali su je natjerali da snimku izbriše'', kaže i nastavlja da je policajac njezinu prijateljicu uhvatio za ruku, na što je reagirao muškarac koji se našao u blizini, a policajac ga je zatim, priča novinarka, srušio na pod i držao u klinču.

Druga je žena rekla da su joj u policijskoj pojstali da napiše svoju verziju događaja, jer je odbila potpisati onu u kojoj piše da je kršila javni red i mir te pozivala druge na neposluh. ''Pitala zašto sam uhapšena. Odgovor je bio - to će vam sve na sudu objasniti članak 13.'', rekla je za Slobodnu Dalmaciju. (V.P./Hina)