Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Nakon objave Nacionalnog stožera o 86 novooboljelih od covid-19: Novih 13 osoba zaraženo koronavirusom, javljaju stožeri iz tri županije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U odnosu na jučerašnji dan, prema podacima Nacionalnog stožera novooboljelih je deset manje. Najviše ih je u Zagrebu i Osječko-baranjskoj županiji. Jedna je osoba preminula.

* Koronavirus dosad potvrđen kod 3094 osoba

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Oporavilo se 2183 ljudi

* Zabilježeno 113 smrtnih slučajeva

Tijek događaja pratite u nastavku.

21:35 U Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 94 nova uzorka te su još tri pozitivna na COVID-19. Trenutno je ukupan broj pozitivnih osoba 66. U subotu je ukupno registrirano osam slučajeva zaraze koronavirusom u toj županiji. Nastavit će se s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba, priopćeno je iz lokalnog stožera.

16:24 Stožer CZ Istarske županije javlja da su tijekom subote zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom u toj županiji, isto tako nakon objave stanja Nacionalnog stožera. Riječ je o zaraženom koji je poslovno došao iz Srbije, a u drugom slučaju riječ je o kontaktu već zaražene osobe.

Isto tako, istarski stožer je izvijestio da je 11 osoba "vraćeno u matičnu državu".

16:08 Stožer CZ Požeško-slavonske županije javlja 5 novih slučajeva zaraze koronavirusom, nakon što su pristigli svi rezultati testiranja obavljenih u petak i nakon što je Nacionalni stožer već objavio podatke za subotu.

14:45 U Karlovačkoj županiji troje je novooboljelih od Covida-19 i to dvije osobe u Karlovcu i jedna u Ogulinu, a njihovi se slučajevi analiziraju epidemiološki, priopćio je u subotu županijski Stožer Civilne zaštite.

Novooboljela osoba iz Ogulina je mlađi muškarac koji je u samoizolaciji od 28. lipnja i kontakt je ranije zaražene osobe. 

U Karlovcu za jučer otkrivena dva slučaja i jedan današnji traje epidemiološka obrada, traži se izvor zaraze, i za sada je u samoizolaciji 15 njihovih kontakata.

14:01 Prema podacima Nacionalnog stožera civilne zaštite, u posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 86 slučajeva zaraze koronavirusom. Objavljeno je kako je jedna osoba preminula.

Na bolničkom liječenju je 85 pacijenata, od toga su na respiratoru 3 pacijenta.

13:42 Na području Krapinsko-zagorske županije je, nakon 4 dana bez novooboljelih, evidentirana još jedna osoba pozitivna na koronavirus. Novoevidentirana osoba dolazi s područja Općine Veliko Trgovišće.

13:06 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 7 novih slučaja zaraze koronavirusom. Sve osobe su iz Dubrovnika i prema dostupnim podacima svi su se zarazili na jednom okupljanju u Zagrebu. 

Neslužbeno se doznaje da su svi bili na vjenčanju u Zagrebu krajem lipnja.

Među njima je i službenik gradskog Odsjeka za promet, o čemu je u petak izvijestila dubrovačka gradska uprava.

Iz županijskog Stožera istaknuli su da će zbog tehničkih razloga četrdeset uzoraka iz Dubrovnika biti ponovno obrađivani, ali u Zagrebu. Nesluženo se doznaje kako je riječ o kvaru uređaja za analizu uzoraka Covid-19, koji je nabavljen prije mjesec dana.

U Dubrovačko-neratvanskoj županiji u samoizolaciji se nalazi 89 osoba. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 38 slučaja kršenja samoizolacije.

12:41 U Sisačko-moslavačkoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze. Osoba je iz Kutine, izvor zaraze je poznat te su svi kontakti stavljeni u samoizolaciju. 

11:40 U Zagrebu je u posljednja 24 sata ukupno potvrđeno 36 novih slučajeva zaraze,  kazao je za DNEVNIK.hr Zvonimir Šostar, ravnatelj Zavoda "Andrija Štampar". 

U "Štamparu" su potvrđena 23 slučaja, dok su preostali potvrđeni u Klinici za infektivne bolesti "Fran Mihaljević" i HZJZ-u. Trenutačno su u samoizolaciji 1532 osobe, a Zagreb broji 224 aktivna slučaja.

11:35 U Zagrebačkoj županiji imaju četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, javlja tamošnji stožer. 

11:23 Jedna je osoba preminula na COVID odjelu OB Zadar, izvijestio je stožer Zadarske županije. Riječ je o muškarcu rođenom 1935. godine koji je u bolnicu zaprimljen zbog druge bolesti te je rutinski testiran. Kasnije su za lokalne medije pojasnili kako je muškarac preminuo u petak te je taj dan bio jedna od dvije žrtve koronavirusa o kojima je izvijestio nacionalni stožer. 

Dvije su novozaražene osobe na području Zadarske županije. Riječ je o ženi čiji su članovi obitelji ranije oboljeli te o muškarcu koji je zaprimljen u bolnicu zbog druge bolesti te je rutinski testiran. On je zadržan na COVID odjelu. U samoizolaciji je 87 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana testirana su 92 uzorka.

11:20 Stožer Splitsko-dalmatinske županije izvijestio je kako imaju jednu novozaraženu osobu. Riječ je o osobi s područja Makarske, a testirana je u Zagrebu, gdje će biti epidemiološki obrađena.

Po izvješću iz KBC-a Split, preminula je muška osoba stara 75 godina, koja se nalazila na bolničkom liječenju, na respiratoru. Trenutno je jedna osoba na liječenju u KBC-u Split. U samoizolaciji su 253 osobe.

11:10 Na području Šibensko-kninske županije još je jedna novozaražena osoba. Riječ je o mlađem muškarcu iz Knina koji je bio u samoizolaciji zbog kontakta s oboljelom osobom, javljaju iz tamošnjeg stožera. 

10:24 Iz stožera Požeško-slavonske županije rekli su kako će rezultati jednog dijela testova biti poznati iza 12 sati. Ostatak se čeka jer su poslani u Zagreb. Podsjetimo, jučer navečer objavljeno je kako je u toj županiji još 13 zaraženih koronom.

10:16 U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 215 uzoraka, a pozitivno je bilo 14 nalaza.

Osam pozitivnih nalaza je s područja Đakova, četiri iz Osijeka te po jedan osoba iz Strizivojne i Čepina. Svi su kontakti ranije oboljelih osoba.

U KBC-u Osijek hospitalizirano je 24 oboljelih te nema pacijenata na respiratoru. Mjera samoizolacije jučer je određena za 57 osoba, te je pod tom mjerom ukupno 1.926 osoba u Osječko-baranjskoj županiji, izvjestio je Stožer OBŽ.

9:52 U posljednja 24 sata u Ličko-senjskoj županiji imaju također dvije novooboljele osobe. Riječ je o osobama s područja grada Otočca koje su bliski kontakti ranije oboljelih. U tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata, javlja stožer.

9:45 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u zadnja 24 sata bilježe dvije novozaražene osobe, objavio je tamošnji stožer. Dodaju i da jsu novoboljeli iz Županje.

9:08 U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, ispitivanjem uzoraka briseva na COVID-19, potvrđen je 1 pozitivan nalaz, izvijestio je tamošnji Stožer. 

9:02 Stožer Brodsko-posavske županije izvijestio je da je na njihovom području zabilježeno deset novih slučajeva zaraze koronavirusom.

"Osmero ih je s privatnog događaja, a dva nisu povezana s tim događajem, epidemiološka obrada je u tijeku. U obzir dolazi lokalna transmisija", rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Ante Cvitković i dodao da je oko 300 osoba u samoizolaciji. 

"Neće svi biti testirani, nego ovisno o simptomima, a prioritet su medicinski radnici ili ako netko radi u domu za starije, ili u obitelji ima onkoloških bolesnika", rekao je Cvitković. Dodao je da među 10 novooboljelih nema hospitaliziranih te je uglavnom riječ o mlađim ljudima koji imaju blaže simptome ili su asimptomatski slučajevi.

"Taj privatni događaj bio je 26. lipnja, prvi slučaj je otkriven na način da se djelatnik Zavoda za javno zdravstvo se požalio na tegobe. Postojao je punkt na ulazu u Zavod, a taj djelatnik nije zdravstveni djelatnik tako da je prije nego je počeo raditi je vraćen, testiran te se pokazalo da je pozitivan. Neki od sudionika tog događaja su došli iz različitih dijelova Hrvatske i tamo su razvijali simptome, prvi je na našem području i tu smo uspjeli detektirati osobu koja najvjerojatnije nije prvooboljela. Na događaju je bilo ljudi i iz drugih zemalja, nismo s njima lako mogli stupiti u kontakt", rekao je Cvitković.

8:58 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Na području županije dvije su osobe pozitivne na COVID-19. Dvije osobe vode se statistički kao zaražene pod Bjelovarsko-bilogorsku županiju, no one tamo imaju samo te nisu testirane i ne liječe se u toj županiji.

8:25 Primorsko-goranska županija ima dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Jedna je pomoćna radnica iz riječkog KBC-a i njezini se kontakti obrađuju. Druga osoba iz te županije živi i radi u Zagrebu, a u tvrtki u kojoj radi bilo je oboljelih te se sumnja da se tamo i zarazila. Testirana je u Rijeci. 

8:20 U Međimurskoj županiji nema novih slučajeva zaraze. Tijekom jučerašnjeg dana testirane su 22 osobe, a aktivan je jedan slučaj. 

8:12 Stožer Brodsko-posavske županije za 9 sati najavio je konferenciju za medije zbog značajnog porasta broja zaraženih na tom području. U toj je županiji u petak bilo pet novih slučajeva.

8:00 U petak navečer stigli su nalazi testiranja u Požeško-slavonskoj županiji. Obrađeno je 94 uzoraka te je bilo 13 pozitivnih. Na području županije sada je 58 aktivnih slučajeva, javljeno je iz stožera.

7:55 Nacionalni stožer civilne zaštite u petak je objavio kako je u Hrvatskoj 96 novih slučajeva zaraze koronavirusom, četiri osobe su na respiratoru, a dvije osobe su preminule. Broj zaraženih dosegnuo je crni rekord od 1. travnja kada je zabilježen isti broj novooboljelih.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene