Nacionalni stožer
Nacionalni stožer Foto: Ado Buljubasic/Pixsell

U protekla 24 sata zabilježeno je 86 novih slučajeva pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 738. 127 osoba je na bolničkom liječenju, s devet pacijenata na respiratoru. U protekla 24 sata testirana je 1381 osoba.


 * U subotu je potvrđeno 86 novih slučajeva zaraze

* Ukupno je od početka epidemije zaraženo 5224 osoba

* Devet pacijenata je na respiratoru

* Preminulo je 145 osoba

Tijek događaja pratite u nastavku: 

21:26 Igrač Junaka iz Sinja zaražen je koronavirusom. Oboljeli igrač nije bio u kontaktu s ostatkom momčadi od ponedjeljka kada je odradio zadnji trening. NK Junak odmah je kontaktirao epidemiološku službu.

Vezani članci Koronavirus u Australiji Grad s pet milijuna stanovnika zatvara većinu trgovina i gasi dio industrije do sredine rujna: "U suprotnom će mjere trajati šest mjeseci" Tučnjava zbog maski Tučnjava u avionu zbog zaštitnih maski: "Panika i nasilje! Nestašni engleski putnik na letu za Ibizu pio je votku"

Više o tome ovdje.

16:06 Požeško-slavonska županija nema novooboljelih od koronavirusa, javljaju iz tamošnjeg stožera. U zadnja 24 sata testirali su 33 uzorka i svi su negativni.

14:00 U Hrvatskoj je u protekla 24 sata zabilježeno je 86 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 738, javlja Nacionalni stožer. Među njima je 127 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata. Nema preminulih.

Od 25. veljače 2020., kad je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5224 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 145 preminulo, a 4341 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 2695 osoba. Do danas je ukupno testirano 120.336 osoba, od toga 1381 u posljednja 24 sata.

13:31 U Sisačko-moslavačkoj županiji, na današnji dan, jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19. Osoba je s područja grada Petrinje i poznat je izvor zaraze.

13:21 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj zaraze COVID-19 infekcijom. Radi se o mlađoj muškoj osobi iz Ploča, bliskom kontaktu prethodno oboljele osobe.

S današnjim danom su i dvije osobe izliječene, jedna iz Dubrovnika i jedna iz Ploča. Od početka pandemije je analizirano ukupno 6129 uzoraka. U samoizolaciji su 172 osobe

13:18 U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 163.

Aktivnih slučajeva je 13 od čega su tri osobe hospitalizirane. Pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije trenutno se nalazi 48 osoba.

12:50 Davor Božinović objavio je kako su produžene mjere zabrane prelaska granice prema trećim državama

"Postoje određeni izuzeci pod kojima se može ući i tranzitirati kroz Hrvatsku, no obzirom na epidemiološku situaciju u susjedstvu, nije bilo razloga za ublažavanjem mjera koje se ondose na prelazak granice", rekao je Božinović. 

12:48 U Koprivničko-križevačkoj županiji šesti dan zaredom nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19. Na području županije trenutno je pet aktivnih slučajeva pozitiviteta na koronavirus, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučaja oboljenja.

12:42 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata evidentirana je jedna nova osoba zaražena koronavirusom (korisnik Doma za odrasle osobe Lobor - grad). Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom je 13.

11:43 Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 10 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita pet osoba te po jedna iz Imotskog, Makarske, Solina, Jelse i iz Otoka.

Uz 10 novooboljelih pozitivna je jedna osoba s područja Osječko-baranjske županije i jedan strani državljanin. Od ukupno 10 novooboljelih njih 5 su kontakti prethodno oboljelih dok se ostalih 5 epidemiološki obrađuju.

Iz Centra za rehabilitaciju u Vrlici uzeto je 167 uzoraka koji se obrađuju i čiji se rezultati nalaza očekuju sutra. 586 osoba nalazi se u samoizolaciji. 19 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC u Split, a od toga se dvije osobe nalaze na respiratoru.

11:31 Tri su nova slučaja zaraze koronavirusom na području Zadarske županije. Radi se o dvije muške osobe starije dobi i jednoj mladoj djevojci, a dolaze iz Zadra, Vira i Zemunika Donjeg.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 140 uzoraka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je pet pacijenata, a u samoizolaciji su 132 osobe.

11:26 Na području Zagrebačke županije jedna je nova oboljela osoba, a šest zaraženih je izliječeno. Trenutno je aktivno 45 slučajeva. Do sada su ukupno izliječene 193 osobe, a 11 ih je preminulo.

11:23 Trideset i jedan novi slučaj zaraze koronavirusom zabilježen je u Zagrebu u protekla 24 sata, a za 39 osoba određena je mjera samoizolacije, izvijestili su u subotu iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" te dodali da je najviše novopozitivnih iz privatnog Doma za starije.

Trinaest novopozitivnih je iz privatnog Doma za starije i nemoćne osobe, a svi oboljeli su zbrinuti i pod epidemiološkim nadzorom. Za devet novih slučajeva utvrđeno je da su kontakti covid-19 pozitivnih osoba, a tri su uvezena slučaja -dva iz Švicarske i jedan iz Slovenije.

Za jednu osobu utvrđeno je da je zaražena na vjenčanju, četvero oboljelih je negativne epidemiološke anamneze, a za jednu osobu još traje epidemiološka obrada.

Trenutno je u Gradu Zagrebu 171 aktivan slučaj i 442 aktivne samoizolacije, a u posljednja 24 sata provedena su 384 testiranja.

11:20 U Šibensko-kninskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze. Oboljela je jedna ženska osoba srednje životne dobi iz Knina te muškarac iz Kistanja.

S današnjim danom, od reaktivacije epidemije u lipnju, u županiji je oboljelo 66osoba. Trenutno je 33 aktivnih od kojih se 3 osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

10:58 U Karlovačkoj županiji je troje novozaraženih osoba koronavirusom. Radi se o dvije starije osobe, muškarcu i ženi s područja Vojnića, bliskih kontakata od prije oboljele osobe, te o mlađoj muškoj osobi iz Karlovca, zdravstvenom djelatniku (medicinski tehničar).

Zbog kontakata s oboljelom osobom u samoizolaciji je 11 zdravstvenih djelatnika - tri doktora medicine, osam medicinskih tehničara te jedan nezdravstveni djelatnik u sustavu zdravstva.

Jedna se osoba nalazi na liječenju u OB Karlovac, 66 ih je na kućnom liječenju, jedna osoba je umrla te je 30 izliječenih osoba. U samoizolaciji se na području županije trenutno nalazi 36 ljudi.

10:56 Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od COVID-a 19. Do sada dvoje zaraženih se oporavilo, pa je broj aktivnih slučajeva na području županije – sedam.

Od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 31 osoba je zaraženo korona virusom. Od toga, sedmero je trenutno aktivno, dvadeset i tri osobe su se oporavile, a jedan muškarac je preminuo.

10:52 U Varaždinskoj županiji registrirana su tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Radi se o mlađoj ženskoj osobi, bez simptoma, majci prethodno zaražene malodobne osobe, a koja je s djetetom smještena u Opću bolnicu u Varaždinu.
Kod druge osobe radi se o malodobnom djetetu s blagim simptomima, a čiji roditelji su prethodno već registrirani kao pozitivni. Treća osoba je muška osoba starije životne dobi, koja je bila u samoizolaciji kao kontakt asimptomatske pozitivne osobe, a zbog teže kliničke slike je hospitalizirana.

10:45 U Osječko-baranjskoj županiji zabilježeno je devet novih slučajeva zaraze.  Riječ je o sedam osoba s područja Ispostave Đakovo te po jednoj s područja Ispostava Osijek i Beli Manastir.

U KBC-u Osijek hospitalizirano je 28 osoba od koji su dvije i dalje na respiratoru. 37 novih kontakata je stavljeno u samoizolaciju te se sveukupno u samoizolaciji na području naše županije nalazi 290 osoba.

09:25 U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 5 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (2 iz Vinkovaca, 2 iz Županje i 1 iz Račinovaca).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 419, od kojih je 216 osoba izliječeno, a 3 osobe su preminule.

09:05 Na području Bjelovarsko-bilogorske županije dvije su novozaražene osobe koronavirusom.

08:57 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 142 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih su 5 pozitivnih.

Kod 4 slučaja radi se o osobama koje su u mjerama samoizolacije, a kod 1 osobe je epidemiološka obrada u tijeku.

08:01 U Primorsko-goranskoj županiji danas nema novozaraženih. Jedna je osoba izliječena, a još dvije jučer popodne, javljaju iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ.

U županiji je 11 aktivnih slučajeva i 140 izliječenih. U KBC-u su i dalje smještene dvije osobe, dok je devet osoba u izolaciji u vlastitom domu/na kućnom liječenju. Ukupno do sada evidentirano je 153 COVID-19 slučajeva.