Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privatni dom u Petrovaradinu

U Srbiji novo žarište zaraze: Koronavirus ušao u dom za starije i nemoćne, zaraženo 28 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srbiji se pojavilo novo žarište koronavirusa. Zaraženo je 28 osoba u privatnom domu za starije i nemoćne u Petrovaradinu, a jedna je osoba na respiratoru.

Privatni dom za starije i nemoćne u Petrovaradinu u Srbiji postao je novo žarište koronavirusa. U domu je zaraženo 28 osoba, a jedna je na respiratoru, piše Blic. Sedmero pacijenata prebačeno je u Klinički centar Vojvodina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nedostižan tempo Cijepljenih u svijetu sve više, ali jednu će zemlju biti teško stići: U jednom danu cijepili više od 200 tisuća ljudi Slika nije dostupna Počinju s masovnim cijepljenjem U susjednu zemlju stiže 100 tisuća doza kineskog cjepiva, u prioritetnu skupinu uvrstili i novinare

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da su zaraženi i korisnici i osoblje privatnog doma, a oni koji su nisu prebačeni u bolnicu, ostali su u domu koji je sada pretvoren u COVID bolnicu.

''Čeka nas borba i ja apeliram na sve da i dalje budu obazrivi i odgovorni. Ne mogu reći što je razlog, epidemiolozi će to utvrditi, ali je svakako jedan težak dan za nas'', rekao je Vučević. Dodao je da ne može govoriti o vraćanju pojedinih mjera u Novom Sadu. Smatra da je pojava zaraze u ovom domu incident i ističe da Novi Sad već gotovo mjesec dana otvoren grad, prenosi Blic.

''Situaciju ćemo i dalje pratiti. Vraćamo se životu, ali to nas ne oslobađa osobne odgovornosti da vodimo računa o svim aspektima koji mogu dovesti do širenja virusa. Vjerujem se u naše liječnike i da ćemo proći sa što manje posljedice'', zaključio je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene