Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedni se virusa boje, drugi mu prkose

Ni u pandemiji Hrvati se ne odriču kava na terasama: "Još mi nismo toga svjesni. Mi se zafrkavamo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Život u Hrvatskoj nije u potpunosti stao. Dok se jedni boje virusa, drugi mu vole prkositi. Korona ljude tjera da budu unutra, ali sunce ih mami van pa izlaze u šetnju.

U Zagrebu je jučer bila gužva na šetnicama, ali pod dubrovačkim suncem bilo je manje ljudi.

Pročitajte i ovo Građani Španjolske s maskama - 3 Prvi koraci Jedna europska država bori se sa sve više zaraženih, na sastanku će biti odlučeno o obaveznom nošenju maski: ''Zaštita je nužna'' Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa

"Još mi nismo toga svjesni. Mi se zafrkavamo, imamo neke fore. Sve je zafrkancija, ali mislim da je situacija ozbiljna“, smatra Riki iz Dubrovnika.

U Rijeci kava se pila u improviziranom kafiću.

"Nema baš previše ljudi. Tu i tamo netko dođe, ali nije baš kako inače zna bit na korzu. Za kavu se još snalazimo, ali pitanje je koliko će i to potrajat“, kaže Maja iz Rijeke. Ali zato gužva ispred zagrebačke policije. Ljudi, od kojih je većina bez maski, s malim razmakom čekaju u redu za papire ili dokumente.

Policija je nakon gužve reagirala. Objavila je da više nema rada sa strankama. Izdavat će se samo osobne u opravdanim i situacijama te vozačke u profesionalne svrhe.

Ali i dalje rade stanice za tehnički pregled vozila

"Radno vrijeme će biti takvo da će u manjim mjestima raditi od 8 do 16, a stanice koje su dosad radile dvije smjene će raditi od 8 do 18 sati“, rekao je Goran Pejić, pomoćnik uprave za tehničke poslove Centra za vozila hrvatske.

Rade i ostali majstori pa nije drama ako vam ključ ostane u bravi.

"Radimo skraćeno od 8 do 16 sati. Po potrebi izlazimo na teren. Otvaramo vrata, aute, hitne intervencije. Na teren obavezno idemo s maskom i zaštitnim rukavicama“, kaže bravar Siniša Jurković.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene