Učenici u školi, ilustracija
Učenici u školi, ilustracija Foto: Josip Regovic/Pixsell

Koprivničko-križevačka županija preporuča da se učenici osnovnih škola ipak ne vrate u učionice, već da školsku godinu završe nastavom na daljinu.


Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, odlučio je donijeti preporuku da učenici osnovnih škola u njegovoj Županiji školsku godinu ipak završe nastavom na daljinu, a ne povratkom u školske klupe. 

Vezani članci Cijepljenje protiv koronavirusa, ilustracija Latvija uvodi obvezno cijepljenje protiv COVID-a za tri sektora, u ostalima mogući otkazi necijepljenima Popuštanje mjera u Sloveniji, ilustracija Kod susjeda naglo skočio broj novozaraženih, a prije nepunih mjesec dana proglasili su kraj epidemije

U utorak je održana videokonferencija s ravnateljima osnovnih škola kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač, na kojoj je jedna od glavnih tema bio dogovor oko povratka učenika razredne nastave u škole koji je najavljen za 11. svibnja.

Kako je jedan od zadataka ravnatelja bio kontaktirati roditelje da se utvrdi koliko bi učenika od ponedjeljka išlo na nastavu, danas su pristigli rezultati anketa o kojima će župan s ravnateljima raspravljati u četvrtak.

"Analiza anketa pokazala je da je iznimno mali interes za održavanjem nastave u školama, te da u tom dijelu ima i učenika koji ne ispunjavaju temeljne uvjete i odrednice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, preporuka i stav župana Darka Korena je da učenici i dalje nastave pratiti nastavu na daljinu", stoji, među ostalim, u priopćenju Koprivničko-križevačke županije.

Dodaje se da se prije svega radi o sigurnosti djece, ali i činjenici da su učitelji i učenici savladali sve tehničke aspekte održavanja nastave na daljinu. Stoga je stav Županije kao osnivača da se u ovom trenutku prioritetno treba posvetiti organizaciji početka nove školske godine za koju se nadaju da će se odvijati u punom opsegu.

 

"Smatramo kako bi predloženi model održavanja nastave koji uključuje nastavu na daljinu i nastavu u učionici, u ovom trenutku bio dodatno organizacijsko opterećenje ravnateljima i učiteljima, ali i samim roditeljima oko organizacije pratnje djece", stoji u priopćenju.