Obavijesti Video Pretražite Navigacija
priopćenje kohom-a

''Svjedoci smo svojevrsnog linča'': Obiteljski liječnici uputili važan apel javnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) u petak je apelirala na medije i ukupnu javnost da poštuju privatnost i ljudsko dostojanstvo svih oboljelih od koronavirusa, pa tako i oboljelih liječnika koji su, upozoravaju, zbog nepotpunih i netočnih informacija izvrgnuti svojevrsnom linču.

"Svjedoci smo svojevrsnog linča, kao i objave nepotpunih ili netočnih informacija vezanih za oboljele liječnike, što kod pacijenata izaziva paniku, nelagodu i strah", priopćili su iz KoHOM-a.

Pročitajte i ovo Doktori s maskama, ilustracija I oni su samo ljudi Apel liječnika: "Ne tražimo da svijet stane, ali malim ustupcima svi možemo pomoći" Slika nije dostupna Osudili postupke nekih bolničkih uprava Liječnička komora traži da se svim zdravstvenim djelatnicima zaraza koronavirusom prizna kao profesionalna bolest

Upozoravaju na slučaj liječnice obiteljske medicine iz Sesveta koju se, ističu, otvoreno na društvenim mrežama proziva da je zaražena te se stvara panika, a njezini se pacijenti pozivaju da se hitno jave epidemiologu.

Napominju da je ta liječnica pri samoj sumnji na mogućnost zaraze, sukladno pravilima struke, obavijestila nadležne službe. Sada se, kažu, nalazi u karanteni, ordinacija je zatvorena i dezinficirana, a svi su kontakti obrađeni po pravilima i nalaze se u samoizolaciji.

Iz KoHOM-a poručuju da su liječnici i drugo medicinsko osoblje kod kojih je potvrđena zaraza koronavirusom, ili su pod sumnjom da bi mogli oboljeti, pod potpunim nadzorom epidemiologa, poštuju sve upute, a njihovi su radni prostori dezinficirani.

Stoga apeliraju na javnost i pacijente da po društvenim mrežama ne objavljuju neprovjerene informacije, već imaju povjerenja u svoje liječnike i drugo medicinsko osoblje koje ulaže maksimalne napore da se suzbije epidemija koronavirusa u Hrvatskoj.

Pacijente i javnost pozivaju da se striktno pridržavaju preporuka Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i preporuka Ministarstva zdravstva. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene