Oko 180 migranata spašenih na moru smješteno je u karantenu na trajektu koji je usidren blizu Palerma, glavnog grada talijanskog otoka Sicilije, priopćila je u nedjelju talijanska obalna straža.

Galerija


U nedjelju su 34 osobe koje je na moru spasila španjolska nevladina organizacija Aita Mari ukrcane na trajekt Rubattino na kojemu je već bilo 146 migranata koje je u petak spasio Alan Kurdi, brod njemačke humanitarne organizacije Sea Eye.

Vezani članci Koronavirus u Hrvatskoj, ilustracija Preminulo najviše osoba od početka epidemije. U jednoj županiji opet problem svadbe: "Velik broj pozitivnih na COVID ne zna izvor zaraze" Koronavirus u Sloveniji Nova odluka nakon crnog tjedna: U Sloveniji od ponedjeljka proglašena epidemija, bit će na snazi 30 dana

Na trajektu je i dvadesetak volontera Crvenoga križa.

Italija, druga zemlja koja je najteže stradala u epidemiji novog koronavirusa, objavila je da zatvara svoje luke za migrante.

Sto osamdeset migranata na Rubattinu moraju se testirati prije 14-dnevne karantene. Talijanski mediji pišu da će zatim biti raspoređeni po zemljama Europske unije.

Trajekt može primiti 1471 putnika i ima 289 kabina i ambulantu.

Libija, Italija i Malta proglasile su svoje luke nesigurnima za iskrcaj osoba spašenih na moru za koje je sada teže skrbiti zbog pandemije koronavirusa. (Hina,M.V.)