Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVCI POSVUDA

Klub kao riznica: Kovačević iz Slovenske 9 odvezao 12 milijuna kuna, DORH traži očitovanje o tužiteljici čiji je suprug sakrio novac

Zgrada u Slovenskoj 9
Zgrada u Slovenskoj 9 screenshot Google maps
Aktualno Galerija Zgrada u Slovenskoj 9 Zgrada u Slovenskoj 9 Foto: screenshot Google maps +0 Kovačević tuži Janaf - Ostaje bez povlastica - 3 Galerija 1/2 >>
Uhićeni bivši direktor Janafa Dragan Kovačević iz Slovenske 9 odvezao je najmanje 12 milijuna kuna, piše u subotu Jutarnji list, navodeći da je sve više dokaza da je Klub Kovačeviću služio kao riznica.

Famozni Klub i susjedni poslovni prostori u Slovenskoj 9 definitivno su bili mjesto, kako je u međuvremenu utvrdila policija, na koje je dojučerašnji, a sada pritvoreni šef Janafa Dragan Kovačević pohranjivao goleme iznose novca sumnjivog porijekla. 

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Dragan Kovačević Slučaj JANAF Afera s odijelima, spominje se i Turudić: Sud će odluku donijeti u četvrtak

Iako policija u prvom naletu u prostorima koje je koristio nije pronašla značajniji iznos gotovine, naknadno se, rekonstrukcijom njegova kretanja i kontakata na dan uoči uhićenja, otkrilo da je gotovinu pohranio na dvije adrese, u garaži vile svog prijatelja Deana Šparavca iz Alfa stana u Samoboru te u stan drugog prijatelja, u Ulici Božidara Adžije na zagrebačkoj Trešnjevci, gdje i Kovačevićeva tvrtka Finkor ima stan i garažu.

Kako Jutarnji list doznaje, "drugi prijatelj", ujedno i susjed iz Adžijine 22, je poduzetnik Goran Puklin, koji nije posebno poznat javnosti, ali je svakako zanimljiva činjenica da se radi o suprugu dugogodišnje tužiteljice, zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirele Alerić Puklin. Riječ je, inače, o jednoj od tri tužiteljice koje su pisale optužnicu u slučaju Agrokor.

DORH traži očitovanje

DORH je izvijestio da će nakon očitovanja zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika donijeti odluku o tužiteljici za čijeg je supruga otkriveno da je suprug skrivao Kovačević novac.

 

"Po saznanju činjenica vezanih za postupanje USKOK-a protiv supruga zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, kao okrivljenika u posljednjem proširenju istrage od 1. listopada 2020., DORH je zatražio očitovanje od zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika.

Daljnja odluka vezana za navedenu zamjenicu županijskog državnog odvjetnika će uslijediti po primitku tog očitovanja'', kažu u DORH-u.

Dodaju da se rad zamjenice županijskog državnog odvjetnika u kaznenom predmetu protiv petnaestorice okrivljenika u slučaju Agrokor ne može dovoditi u vezu s postupanjem Uskoka prema njenom suprugu kao okrivljeniku.

Višemilijunska zapljena

No, vratimo se Kovačeviću i pronađenoj gotovini. Na spomenute dvije lokacije ukupno je zaplijenjeno najmanje 1,6 milijuna eura u kunama, eurima, dolarima i švicarskim francima. Uskok smatra, kako je u četvrtak priopćeno, da zaplijenjeni novac potječe od kaznenih djela, odnosno od mita.

Novac u omotima, prema neslužbenim informacijama, pronađena gotovina nije bila "na hrpi" i posložena nego se nalazila u raznim omotima pa se nameće zaključak da potječe iz više različitih izvora. Ono što je zajedničko jest lokacija s koje je prebačena na spomenute adrese, iz prostora u Slovenskoj 9, donosi Jutarnji list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene