Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Relativiziranje problema

Prosvjedi zbog mjera protiv korone šire se zemljom, a političari tvrde: "Problemi nisu zbog prevencije"

Prosvjed u Kini
Prosvjed u Kini Foto: Reuters
Javne pritužbe na kinesko suzbijanje COVID-a proizlaze iz previše revne provedbe, osobito kad se koristi pristup "jedna veličina za sve", a ne iz samih mjera, rekao je u utorak viši zdravstveni dužnosnik.

Cheng Youquan iz Nacionalne uprave za kontrolu i prevenciju bolesti govorio je na redovnom tjednom brifingu, nakon rasprostranjenih prosvjeda za vikend zbog strogih COVID ograničenja.

"Problemi o kojima se govori u javnosti nisu usmjereni na samu prevenciju i kontroliranje epidemije, već na pojednostavljenje mjera prevencije i kontrole", rekao je.

Kina će brzo početi rješavati poteškoće na koje su ljudi skrenuli pozornost, dodao je.

Pročitajte i ovo Koronavirus u Kini BIJES ZBOG KORONE VIDEO Peking i Šangaj pod opsadom policije kako bi spriječili prosvjede: Zaustavljaju prolaznike i provjeravaju njihove telefone

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Kini - 3 Val nezadovoljstva Nesvakidašnji prizori: Tisuće prosvjedovale protiv mjera za suzbijanje korone, poruke otišle korak dalje

Upitan hoće li prosvjedi potaknuti vlasti da preispitaju "nultu COVID" politiku, Mi Feng, glasnogovornik Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva, rekao je da će se nastaviti napori da se ta politika prilagodi kako bi se smanjio njezin utjecaj na društvo i gospodarstvo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene