Cijepljenje protiv koronavirusa - 2
Cijepljenje protiv koronavirusa - 2 Foto: DNEVNIK.hr

KBC Rijeka omogućit će od ponedjeljka cijepljenje bolesnika koji se nalaze u grupi visokog rizika zbog moguće alergijske reakcije.


Od ponedjeljka, 22. ožujka, KBC Rijeka cijepit će pacijente koji zbog zdravstvenog stanja imaju potrebu i želju za cijepljenjem, ali su ujedno i u grupi visokog rizika zbog moguće alergijske reakcije.

''U suradnji specijalista obiteljske medicine i uz mišljenje bolničkih alergologa takvi će se pacijenti moći cijepiti u bolničkim uvjetima, uz osigurane najviše mjere sigurnosti'', priopćili su.

Onaj tko se želi cijepiti, a pripada toj kategoriji, treba se javiti svom liječniku obiteljske medicine. Oni koji su alergični na hranu, okolišne alergene, kućne ljubimce, peroralne oblike lijekova, ubode kukaca i slično, kao i oni koji u obiteljskoj anamnezi imaju alergije nisu bolesnici s povećanim rizikom za alergijsku reakciju na cjepivo protiv koronavirusa.

Vanja Marušić Ravnateljica USKOK-a o Mamićevu USB sticku: ''Čim smo ga dobili, počeli su izvidi. Prije dva dana iznio je i neke nove tvrdnje''

Sudar u Dubravi - 1 Sudar četiriju automobila u zagrebačkoj Dubravi, dvije osobe zatražile liječničku pomoć

''Samo pacijenti za koje obiteljski liječnici procijene da su potencijalno visokog rizika za primjenu cjepiva bit će naručeni u alergološko/imunološke ambulante po posebnom rasporedu i nakon pregleda specijalista bit će im omogućeno cijepljenje'', izvijestili su iz KBC Rijeka.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju