Koronavirus
Koronavirus Foto: Afp

Kanada je u subotu prešla prag od milijun oboljelih u trenutku dok se zemlja bori s trećim valom epidemije i dio pokrajina morao je pojačati mjere ograničenja u borbi protiv koronavirusa.


S 2000 novih slučajava oboljelih od koronavirusne bolesti, koliko ih je u subotu navečer objavila Britanska Kolumbija, Kanada je premašila broj od milijun oboljelih od početak epidemije.

Vezani članci Ministar Davor Božinović Božinović: "Stožer je danas donio odluku o produženju mjera na nacionalnoj razini. Smatramo da još nije došlo vrijeme za ublažavanje mjera" Koronavirus, ilustracija Dobre vijesti iz županije koja je donedavno bila u lockdownu, drastično se smanjio udio novozaraženih

U zemlji je do sada umrlo više od 23.000 ljudi.

Kanada se bori s trećim valom epidemije potaknutim širenjem novih varijanti koronavirusa koje su zaraznije.

Dvije najmnogoljudnije pokrajine Ontario i Quebec za uskrsne blagdane pojačale su mjere ograničenja.

Ontario, u kojemu je više od trećine novooboljelih Kanađana, mjere je uveo na najmanje četiri tjedna.

Zatvoreni su sportski objekti i frizeri, a ostalima je kapacitet ograničen na 25 posto, osim onih koji pružaju nužne usluge pa im je dozovoljeno kapacitete povećati do 50 posto.

Škole ostaju otvorene i stanovnicima nije zabranjen izlazak iz kuća.

Druga najpogođenija pokrajina Quebec postrožila je mjere, a policijski sat uveden u siječnju ostaje na snazi.

Kampanja cijepljenja sporo se odvija zbog zastoja u pošiljkama Pfizer-BioNTecha i Moderne iz Europe.

Uz to uvedena su dobna ograničenja na davanje cjepiva AstraZenece iz sigurnosnih razloga.

Do sada je tek 14,6 posto stanovništva primilo najmanje jednu dozu.

Njemačka: 12.196 novozaraženih osoba koronavirusom

U Njemačkoj se broj oboljelih od koronavirusa povećao za 12.196 osoba tako da ih je je sada u toj zemlji ukupno 2.885.386, pokazali su u nedjelju podaci Instituta za zarazne bolesti Robert Koch (RKI).

U posljednja 24 sata od koronavirusa umrlo je 68 osoba, što znači da su do sada od tog virusa umrle 76.963 osobe, pokazali su podaci RKI.

Brazil: 1.987 novih smrtnih slučajeva od COVID-19

U Brazilu je u subotu od koronavirusa umrlo 1987 osoba, priopćilo je u subotu Ministarstvo zdravstva te zemlje koja ima najveći dnevni broj umrlih od koronavirusa na svijetu.

Do sada su u Brazilu od koronavirusa umrle 330.193 osobe. U subotu je zabilježeno i novih 43.515 zaraženih osoba tako da je ukupno zaraženo njih 12.953.597, izvijestilo je brazilsko Ministarstvo zdravstva.