Koronavirus
Koronavirus Foto: Afp

Kanada je u subotu prešla prag od milijun oboljelih u trenutku dok se zemlja bori s trećim valom epidemije i dio pokrajina morao je pojačati mjere ograničenja u borbi protiv koronavirusa.


S 2000 novih slučajava oboljelih od koronavirusne bolesti, koliko ih je u subotu navečer objavila Britanska Kolumbija, Kanada je premašila broj od milijun oboljelih od početak epidemije.

Vezani članci Red za testiranje na koronavirus Raste im broj zaraženih, no oni cijepljene kontakte umjesto u izolaciju šalju na - testiranje: "Isprobavamo taj pristup" Autobusi - 4 Roditelji ostali bez novca za maturalac, ali to je tek početak. Vlasnik agencije tvrdi da je kriv zakon: "Gdje je novac? Moram pogledati, javit ću vam se..."

U zemlji je do sada umrlo više od 23.000 ljudi.

Kanada se bori s trećim valom epidemije potaknutim širenjem novih varijanti koronavirusa koje su zaraznije.

Dvije najmnogoljudnije pokrajine Ontario i Quebec za uskrsne blagdane pojačale su mjere ograničenja.

Ontario, u kojemu je više od trećine novooboljelih Kanađana, mjere je uveo na najmanje četiri tjedna.

Zatvoreni su sportski objekti i frizeri, a ostalima je kapacitet ograničen na 25 posto, osim onih koji pružaju nužne usluge pa im je dozovoljeno kapacitete povećati do 50 posto.

Škole ostaju otvorene i stanovnicima nije zabranjen izlazak iz kuća.

Druga najpogođenija pokrajina Quebec postrožila je mjere, a policijski sat uveden u siječnju ostaje na snazi.

Kampanja cijepljenja sporo se odvija zbog zastoja u pošiljkama Pfizer-BioNTecha i Moderne iz Europe.

Uz to uvedena su dobna ograničenja na davanje cjepiva AstraZenece iz sigurnosnih razloga.

Do sada je tek 14,6 posto stanovništva primilo najmanje jednu dozu.

Njemačka: 12.196 novozaraženih osoba koronavirusom

U Njemačkoj se broj oboljelih od koronavirusa povećao za 12.196 osoba tako da ih je je sada u toj zemlji ukupno 2.885.386, pokazali su u nedjelju podaci Instituta za zarazne bolesti Robert Koch (RKI).

U posljednja 24 sata od koronavirusa umrlo je 68 osoba, što znači da su do sada od tog virusa umrle 76.963 osobe, pokazali su podaci RKI.

Brazil: 1.987 novih smrtnih slučajeva od COVID-19

U Brazilu je u subotu od koronavirusa umrlo 1987 osoba, priopćilo je u subotu Ministarstvo zdravstva te zemlje koja ima najveći dnevni broj umrlih od koronavirusa na svijetu.

Do sada su u Brazilu od koronavirusa umrle 330.193 osobe. U subotu je zabilježeno i novih 43.515 zaraženih osoba tako da je ukupno zaraženo njih 12.953.597, izvijestilo je brazilsko Ministarstvo zdravstva.