Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Malo optimizma

Najpoznatija party destinacija u Hrvatskoj zbraja višemilijunske gubitke, a kako uoči sezone dišu hotelijeri? ''Sezona bi mogla biti bolja neglo lani''

U najpoznatijoj party destinaciji u Hrvata, Novalji, zbrajaju se višemilijunski gubitci. Kako uoči sezone dišu hotelijeri za Dnevnik Nove TV otkrio je Antonijo Datković, vlasnik jednog hotela u Novalji.

Turistička sezona je pred vratima, a kako se za nju spremaju hotelijeri u Novalji i mogu li ju uopće preživjeti komentirao je vlasnik jednog hotela Antonijo Datković.

''Novalja je preživjela i duže razdoblje bez gostiju ili s manje gostiju. Preživjet će se i ovu sezonu. Da će biti teška i izazovna, hoće, ali preživjet ćemo'', kaže.

Dodao je da je prošla godina bila probna za preživljavanje bez party turista.

Otkrio je i kakav je trenutačni booking, odnosno potražnja za krevetima. ''Booking nije dobar, ali s partnerima smo u stalnoj komunikaciji, gosti se javljaju. Nažalost, još se ne potvrđuje do kraja. Gosti ostavljaju do zadrške jer postoje nepoznanice oko režima koji će vladati na granicama država'', rekao je. dodaje da se, kao i u ostatku zemlje, računa na last minute aranžmane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Naučeni smo na rad'' Traže hitan plan otvaranja od Vlade i Nacionalnog stožera: "Jedino je zaposlenima u ovom sektoru potpuno ukinuto pravo na rad"

''Zasad se indicije vežu za kraj svibnja, početak lipnja da bi bio neki okvir unutar kojeg bi se moglo krenuti raditi s nekih 30-ak posto kapaciteta i popunjenosti. Vjerujemo da će, ako razvoj situacije ostane ovakav i ako odgovorni donesu takav okvir da se može putovati, sezona možda biti malo bolja nego lani'', zaključio je Datković.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene