Izbio požar u bolnici za oboljele od koronavirusa u Moskvi
Izbio požar u bolnici za oboljele od koronavirusa u Moskvi Foto: Afp

Jedna je osoba poginula nakon što je u subotu izbio požar u moskovskoj bolnici u kojoj se liječe pacijenti zaraženi koronavirusom, objavile su vlasti.


Bolnica, koja se nalazi u sjeverozapadnom dijelu Moskve jedna je od medicinskih ustanova koju su vlasti odredile za liječenje bolesnika zaraženih koronavirusom u glavnom ruskom gradu.

Vezani članci Nacionalni stožer civilne zaštite Na presici Stožera o ispraćaju Bandića: "Organizator je najavio da će sve biti u skladu s mjerama. To je odgovoran pristup" Koronavirus, Hrvatska - 4 U Hrvatskoj 747 novozaraženih: Veliki porast broja novooboljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Ministarstvo za hitna stanja reklo je za agenciju RIA da je požar izbio u sobi jednog pacijenta, ali nije objavilo druge pojedinosti. Vatra je ugašena, dodale su vlasti.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin napisao je na Twitteru da su svi pacijenti evakuirani i bit će premješteni u druge bolnice. ''Uzrok incidenta bit će temeljito istražen", napisao je Sobjanin.

Moskva i nekoliko drugih regija u karanteni su od kraja ožujka kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa kojim je dosad u Rusiji zaraženo gotovo 200.000 ljudi a umrlo više od 1800.

VIše od polovice zaraženih i umrlih zabilježeno je u Moskvi. (Hina)