Obavijesti Video Pretražite Navigacija
strah od širenja

U ovoj državi zbog omikrona produljuju zabranu ulaska za sve turiste: Zatvorene granice do pred Božić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je u petak produljio zabranu ulaska u zemlju za turiste za još deset dana zbog straha od širenja nove omikron varijante koronavirusa.

Postojeće mjere trebale su isteći rano u ponedjeljak. To znači da će granice biti zatvorene za strane državljane do pred Božić, priopćili su kasno u četvrtak premijer Naftali Bennett i ministar zdravlja Nitzan Horowitz.

Osim toga, oni koji se vraćaju u Izrael iz bilo koje zemlje, uključujući cijepljene Izraelce, morat će biti u karanteni najmanje tri dana nakon dolaska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mikrobiologinja objašnjava Hoće li nam trebati nova cjepiva protiv omikron-varijante ili će biti dovoljno samo ažurirati postojeća?

Pročitajte i ovo Koronavirus: Dolazi novi soj, omikron - 5 VAŽNO UPOZORENJE HZJZ: ''Omikron nije posljednji soj koji će nas zabrinjavati. Cjepiva ostaju najbolja zaštita od svih sojeva novog koronavirusa''

Omikron varijanta koronavirusa prvi je put detektirana na jugu Afrike, a WHO ju smatra zabrinjavajućom. Prvi slučajevi omikrona u Izraelu potvrđeni su potkraj studenoga.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene