Obavijesti Video Pretražite Navigacija
#OSTAJEMDOMA

Da, izlazak na zrak je poželjan: "Ako idemo van budimo s najbližima, a s drugima držimo distancu"

Nacionalni stožer jasno je rekao. Izlazite li van - razmak od prve osobe do vas treba biti jedan metar, a u zatvorenim prostorima razmak među osobama treba biti dva metra. To svakako ne znači da ne smijete izlaziti iz kuće.

Pandemija koronavirusa brojne Hrvate zatvorila je u njihove domove. Dok su jedni zatvoreni, drugi pak koriste blagodati lijepog vremena.

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

„Izađemo van, lijepi su dani, sunce nam navodno ubija koronu pa ubijamo koronu na suncu“, kaže Helena iz Osijeka.

Osječanin Aleksandar pak kaže kako sada prilikom šetnje s djetetom ipak više pazi da nije u društvu previše ljudi.

Izlazak na zrak je poželjan

Stručnjaci preporučuju kako je izlazak na zrak poželjan.

Ako idemo van budimo s najbližima, a s drugima držimo distancu“, kaže prof. dr. sc. Domagoj Drenjančević, voditelj Odjela za kliničku mikrobiologiju KBC-a Osijek.

Na distanci su i osobe koje brinu za starije i nemoćne.

„Moramo imati dezinfekcijsko sredstvo, rukavice i masku prije nego uđemo kod korisnika radi zaštite“, kaže Suzana Pongrac iz Antunovca.

Jedina komunikacija im je na kućnom pragu korisnika, nema više kućnih posjeta, već se obavlja samo isporuka hrane, namirnica i lijekova. Unatoč novim okolnostima, svi imaju razumijevanja i pronađu način kako vrijeme u ovoj situaciji provoditi zajedno.

„Mi kontaktiramo preko telefona i to mi puno znači. Malo se i vidimo preko Skypea. Družili smo se, sad ćemo malo manje, ali tako mora biti i moramo poštivati to“, kaže Ruža iz Antunovca.

Online treninzi

Pravila poštuju i oni koji rade s djecom pa su se tako mnogi osječki klubovi s terena preselili na računala. Uvedeni su online treninzi.

„To je jedini način na koji možemo nastaviti rad i održavati tjelesnu formu naših igrača. To je na kraju naša odgovornost prema igračima, djeci, roditeljima i sugrađanima“, kaže Blaženko Marić, nogometna akademija Krpan&Babić.

Iako kraći trening od onoga na terenu, znoja ima i u kući, a uskoro uvode i treninge s loptom. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene