Obavijesti Video Pretražite Navigacija
optimistične poruke

Iz Slovenije dobre vijesti: "Dočekali smo taj dan, mjere su djelotvorne"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenija je potvrdila 889 novozaraženih od 3918 testiranih osoba. Preminule su 23 osobe.

Jelko Kacin, glasnogovornik Vlade za COVID-19, optimističan je nakon objave da je u Sloveniji tek 889 novozaraženih osoba. 

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

"Dočekali smo dan u kojem je broj zaraženih već drugi put palo ispod tisuću. Testiranja je bilo manje, a mjere su djelotvorne", poručio je Kacin. 

Udio pozitivnih osoba među testiranima je 22,69 posto. U Sloveniji je trenutno1125hospitaliziranih pacijenata, od čega ih je 176 na odjelima intenzivnenjege. Na respiratoru su 123 pacijenta.

Slovenija je zbog snažnog širenja epidemije uvela stroge mjere poput policijskog sata i zabrane kretanja između pojedinih općina. Zbog strogih mjera u gradovima se posljednjih dana prosvjedovalo. Najžešće je bilo u Ljubljani gdje je bilo ozlijeđeno više ljudi, a prosvjednici su, osim policije, napadali i novinare.

U BiH 19 preminulih

U Bosni i Hercegovini u nedjelju je potvrđeno nešto višd od 1200 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 19 zaraženih osoba umrlo je u posljednja 24 sata, podaci su entitetskih zavoda za javno zdravstvo.

Od subote su provedena testiranja na oko 2700 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 665 osoba iz Federacije BiH te kod 537 iz Republike Srpske.

Vikendom se u BiH uobičajeno provodi manji broj tetsiranja pa je manja i brojka zaraženih koja iz toga proistječe.

Ranije ovog tjedna u pravilu je dnevno testirano više od 4000 uzoraka, a dnevni broj zaraženih varirao je između 1700 i 1900. U cijeloj zemlji trenutačno se aktivnim smatra nešto više od 30 tisuća slučajeva zaraze.

Ukupni broj slučajeva zaraze u BiH od izbijanja epidenije u ožujku sada je blizu 64 tisuće a broj onih koji su umrli uslijed zdravstvenih komplikacija prouzročenih virusom SARS-CoV-2 je prešao tisuću i pol.

Vučić bio prepesimističan

Nisu se ostvarile crne najave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je još sinoć prognozirao da bi broj novozaraženih danas mogao premašiti 3000. U Srbiji je, prema službenim podacima, potvrđeno 2112 pozitivnih slučajeva u posljednja 24 sata.

Testirano je 8299 osoba, a 10 je preminulih. Na respiratorima je trenutno 106 pacijenata, odnosno 31 više nego u subotu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene