Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REGIJA IZ MINUTE U MINUTU

Vučić predlaže pomicanje policijskog sata: "Kad sve ovo prođe mi sudite, streljajte me, ali dotad čuvam živote"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija je potvrdila da je 171 osoba zaražena koronavirusom, a predsjednik Aleksandar Vučić će predložiti da se policijski sat pomakne s 20h na 17h. Slovenija je zabranila kretanje i okupljanje građana, a u BiH je jedna osoba preminula od posljedica zaraze virusom.

Ako se nalazite u nekoj od "crvenih zona" i želite podijeliti svoju priču, video ili fotografije, možete nam se javiti na moj.report@novatv.hr

Pročitajte i ovo Tuča u Sloveniji hladna fronta VIDEO Dijelove Slovenije poharala tuča, objavljena snimka kako se hladna fronta kreće prema Hrvatskoj Aleksandar Vučić o nemirima na kosovu "Vučić se priprema za invaziju, gradi baze u obliku potkove": Uznemirujuće tvrdnje uglednog britanskog lista

* U Srbiji je zaraženo 171 osoba. Zabilježen je i prvi smrtni slučaj.

* Slovenija je potvrdila 383 oboljelih.

* U BiH je 93 zaraženih.

Tijek događanja iz minute u minutu pratite u nastavku.

20:10 Mjera policijskog sata proširena je u subotu navečer na cijelu Bosnu i Hercegovinu nakon što je uvedena i u Federaciji BiH.

19.40 Na beogradski aerodrom Nikola Tesla sletio je avion s kineskom donacijom medicinske opreme. Sletjeli su i stručnjaci koji već imaju iskustva u borbi s koronavirusom.

"Mi ćemo slušati sve što oni kažu, to nije politika, već poštovanje onih koji su uspjeli pobijediti najvećeg protivnika današnjnice. Veliko hvala kineskom narodu", rekao je Aleksandar Vučić, prenosi Blic.

18:40 U Srbiji je danas potvrđeno 36 novozaraženih te je sada ukupno 171 oboljeli, rekao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić koji će vladi predložiti da se policijski sat s 20 pomakne na 17 sati.

"Kad sve ovo prođe onda mi sudite, streljajte me, radite što god hoćete, ali dotad čuvam živote ljudi", kaže Vučić u obraćaju javnosti i apelira na građane da shvate ozbiljnost situacije.

"Ne govorim ovo zbog politike. Molim vas da ne izlazite iz kuće. Ukoliko ljudi ne ostaju u kućama, već od ponedeljka može biti policijski sat od 13 sati, a poslije toga možda i 24 sata", rekao je Vučić.

Nekoliko puta je zamolio građane da ostanu doma i da će im sve biti sređeno: "Sve smo uspjeli organizirati bolje nego najrazvijenije zemlje" te zaključio: "Narode, od sutra još strože mjere. Udrite po nama kako znate i umijete, ali ostanite doma."

17:01 U BiH se broj zaraženih popeo na 93, nakon što je u Sarajevu testirano šest novih uzoraka i utvrđen da su dva pacijenta iz Bihaća pozitivna na koronavirus, javlja Klix.

16.27 U BiH prva smrt od koronavirusa. Preminula je starija žena u Bihaću, potvrdio je za Klix.ba direktor Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić". U bolnicu je došla prije dva dana. 

15:00 Ukupan broj zaraženih koronavirusom u Sloveniji je 383, što je za 42 osobe više nego u petak u 14 sati, objavilo je slovensko ministarstvo zdravstva.

14:48 Više je tisuća građana Vojvodine u kućnoj izolaciji, sedam ih se liječi u Kliničkom centru Vojvodine (KCV), od kojih je dvoje u teškom stanju, a najveći broj zaraženih se nalazi u banatskom mjestu Kikindi, prenijeli su u subotu vojvođanski mediji.

13:15 Potpuna zabrana kretanja bit će uvedena u dijelu Bosne i Hercegovine u subotu od 20 sati, najavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pojašnjavajući kako se ta mjera odnosi na teritorij Republike Srpske. Kazne za nepridržavanje odredbi su minimalno 2000 kuna.

10:30 Ukupni broj osoba zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini u subotu prije podne bio je 90 nakon što je tijekom dana potvrđeno kako je inficirana još jedna osoba iz Konjica.

08:35 Srbija ima novih 14 slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno ih je 149, javlja B92. 

07:01 U Sjevernoj Makedoniji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom te je ukupno 76 osoba zaraženo.

Po njegovim navodima, zaraženi koronavirusom registrirani su u Skoplju, Debru, Gostivaru, Ohridu, Štipu i Kavadarcima.

07:00 Kako prenosi Tanjug, pozivajući se na prištinsku Koha Ditore, na Kosovu su u petak registrirana dva nova slučaja zaraze koronavirusom te je ukupno do sada 24-ero oboljelih. (Hina)

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene