Obavijesti Video Pretražite Navigacija
REGIJA IZ MINUTE U MINUTU

Federacija BiH od srijede obustavlja rad svih ugostiteljskih objekata, kazališta, kina... U Crnoj Gori prva dva slučaja zaraze koronavirusom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz sata u sat rastu brojke zaraženih i u Sloveniji i u Srbiji. Više zaposlenika Sveučilične kliničke bolnice (SKB) u Mostaru upućeno je u izolaciju nakon što se otkrilo da su bili u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom koja je u ponedjeljak bila smještena na Odjelu za plućne bolesti.

Ako se nalazite u nekoj od "crvenih zona" i želite podijeliti svoju priču, video ili fotografije, možete nam se javiti na moj.report@novatv.hr!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SVIJET IZ MINUTE U MINUTU Slovenska vlada dala policiji podatke o ljudima u karanteni, smatraju da bi moglo doći do razbuktavanja epidemije Virus pod mikroskopom SVIJET IZ MINUTE U MINUTU Italija potvrdila nova 534 smrtna slučaja, u Francuskoj preminula 531 osoba. Švedska doživjela najgori dan

* U Sloveniji je zaraženo 275 ljudi

* Crna Gora bilježi prva dva slučaja zaraze

Tijek zbivanja pratite u nastavku.

21:43 Federacija BiH od srijede ujutro zabranjuje sva javna okupljanja i obustavlja se rad svih ugostiteljskih objekata i kafića, muzeja, kazališta, kina, fitness centara... Od toga su izuzeti restorani koji se bave pripremom i dostavom hrane, kao i pučke kuhinje, restorani u hotelima koji će pružati usluge samo za goste hotela, uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera, donosi Klix.ba.

21:15 U Crnoj Gori registrirana su prva dva slučaja zaraze koronavirusom, objavio je utorak navečer crnogorski premijer Duško Marković.

Marković je kazao da je riječ o dvije pacijentice stare 72 i 47 godina koje su boravile na područjima pogođenim epidemijom. Direktor crnogorskog Instituta za Javno zdravlje Boban Mugoša kazao je da se radi osobama koje su doputovale u Crnu Goru iz SAD-a i Španjolske, te da su dobrog zdravstvenog stanja.

20:50 Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, objavio je ta zemlja uvodi nove mjere - zabranjen je izlazak starijima od 65 godina nakon 10 ujutro, svima je pak zabranjeno izlaziti od 20 sati do pet sati ujutro, a vojska preuzima bolnice. Više čitajte OVDJE.

18:23 Više zaposlenika Sveučilične kliničke bolnice (SKB) u Mostaru upućeno je u izolaciju nakon što se otkrilo da su bili u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom koja je u ponedjeljak bila smještena na Odjelu za plućne bolesti.

Testovima je tijekom dana otkriveno kako je jedan muškarac iz Mostara zaražen koronavirusom, dok je prvi test za njegova sina bio negativan. Oni su jučer smješteni na Odjel za plućne bolesti SKB-a Mostar, a zajedno s njima u sobi je bio još jedan pacijent. Nakon što je otkriveno da je jedan od njih zaražen koronavirusom, s Odjela za plućne bolesti prebačeni su na Kliniku za infektivne bolesti.

18:10 U Srbiji je 72 zaraženih, javlja B92. 

17:22 Sjeverna Makedonija odgađa travanjske parlamentarne izbore.

16:44 Policija u Novome Sadu provjerava pridržavaju li se građani samoizolacije zbog nedavna boravka u inozemstvu, a jedan je stanovnik mjesta Žabalj zbog kršenja naloga o samoizolaciji uhićen. Sanitarni inspektori su do sada uručili oko 8.000 rješenja o samoizolaciji.

Policija je privela i četiri vlasnika ugostiteljskih objekata koji nisu poštivali mjeru srbijanske vlade o zabrani okupljanja u zatvorenom prostoru do 50 ljudi i protiv njih će biti pokrenut kazneni postupak.

16:34 Slovenski ministar zdravstvaTomaž Gantar rekao je kako je u Sloveniji 275 zaraženih, javlja 24 ur

"Trenutno je 275 zaraženih, ali vrlo vjerovatno je stvarna brojka pet puta veća", kazao je na konferenciji za novinare. 

15:35 Narodna banka Srbije uvela je moratorij na otplatu kredita. Dužnici su dobili odgodu od 90 dana, piše Blic. Odgoda otplate kredita na snazi je za sve fizičke i pravne osobe koje to žele, a vrijeme trajanja odgode ne može biti duže od vremena trajanja izvanrednog stanja u Srbiji.

15:05 Sjeverna Makedonija potvrdila je tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a svi su zaraženi iz Skoplja, piše Nova Makedonija. Riječ je o supružnicima i trećem pacijentu koji već tjedan dana ima simptome. Svi se njihovi kontakti provjeravaju.

14:55 Uprava tvornice automobila Revoz iz Novoga Mesta, u vlasništvu francuskog Renaulta, početkom tjedna donijela je odluku o privremenom prekidu proizvodnje zbog epidemije koronavirusa.

14:50 Prvi slučaj zaraze zabilježen je u Mostaru, javlja Klix. Radi se o pacijentu koji je jučer primljen u Kantonalnu bolnicu u Mostaru, a u tijeku je utvrđivanje njegovih kontakata. Muškarac je primljen u bolnicu zajedno sa svojim sinom, kojemu su testovi za sada negativni, piše Avaz.

BiH sada ima 27 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega je 20 u Republici Srpskoj. U međuvremenu su dvije osobe iz Republike Srpske izliječene i puštene kući.

14:30 U Sloveniji su potvrđena 273 slučaja koronavirusa. 7587 osoba je do sada testirano. Radilo Slovenija javlja da su u Ljubljani četiri pacijenta u kritičnom stanju.

Iz Doma zdravlja dr. Adolf Drolc u Mariboru su, nakon potvrde zaraze jednoga od liječnika, pozvali sve pacijente koji su tamo bili tijekom srijede i četvrtka da se samoizoliraju i provjere svoje zdravstveno stanje, piše Delo.

12:28 U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, pa je ukupni broj zaraženih u toj zemlji do utorka u podne bio 26 osoba.

12:04 U još jednoj slovenskoj bolnici u utorak su potvrđeni slučajevi zaraze koronavirusom među osobljem, javljaju u utorak slovenski mediji.

Opća bolnica u Slovenj Gradecu objavila je danas na svojim web-stranicama da je njezinih 17 zaposlenih u samoizolaciji, u ovom trenutku kod njih četvero potvrđena je zaraza, a svi do daljnjega ostaju kod kuće.

"Provjeravamo njihove moguće kontakte i testiramo ih kako bismo spriječili širenje virusa, u koordinaciji s nacionalnim Institutom za javno zdravlje i lokalnim domom zdravlja", naveli su u bolnici u priopćenju.

11:25 Asocijacija poduzetnika iz Hercegovine pozvala je u utorak vlasti u BiH da donesu mjere potpore kompanijama i radnicima kako ne bi došlo do gospodarskog kolapsa nakon uvođenja stanja prirodne nesreće zbog pandemije koronavirusa.

11:24 Sedmero migranata koji su jučer privedeni u Sloveniji nakon što su ilegalno ušli u zemlju nije zaraženo koronavirusom, potvrdilo je testiranje njihovih brisova, prenose u utorak slovenski mediji.

Policija ih je otkrila nedaleko Ilirske Bistrice, a pokazivali su simptome bolesti i visoku temperaturu, pa su izolirani u centru za strance u Postojni.

Prema jučerašnjim podacima, u Sloveniji je nakon 6712 testova otkriveno ukupno 253 slučaja infekcije, a broj novootkrivenih smanjio se u odnosu na nedjelju.

10:40 Beogradska policija uhitila je danas u Zemunu Danila V. (28) dok je prodavao zaštitne maske na ulici. U pet velikih i dvije manje kutije imao je 6000 komada maski.

Policija je kasnije otkrila da je imao pomagača Marka D. (37), koji je također uhićen. Određeno im je zadržavanje od 48 sati, javlja Blic.

10:36 U Zdravstvenom centru dr. Adolf Drolc u Mariboru zaraza koronavirusom potvrđena je kod jednog medicinara. Zbog toga su svi koji su upućeni u tu bolnicu dužni ostati kod kuće u samoizolaciji. 

10:20 Srbijanska premijerka Ana Brnabić kazala je kako će danas odlučiti o donošenju najstrožih mjera, koje bi uključivale i policijski sat, jer se stariji građani ne pridržavaju preporuka da ne izlaze van.

9:35 Slovenska policija u ponedjeljak je na području Ilirske Bistrice, blizu granice s Hrvatskom, otkrila sedam migranata u dva taksija, a svi su pokazivali simptome koronavirusa, potvrdio je Sandi Curk, čelnik regionalnog štaba civilne zaštite iz tog dijela Slovenije, prenosi Avaz.

Još nisu poznati rezultati njihovih testova, a smješteni su u prihvatnom centru Postojna i izolirani od ostalih, javljaju slovenski mediji.

9:00 Na Kosovu je 16-ero oboljelih. Danas je potvrđena jedna zaražena osoba, radi se o ženi koja je u Prištinu došla iz Londona.

8:00 U Srbiji je još osam osoba zaraženo virusom te ih je u toj zemlji sad 65.

7:00 U Bosni i Hercegovini registriran je u ponedjeljak 25. slučaj zaraze koronavirusom (COVID-19) kod muškarca iz Tešnja koji se nedavno vratio iz Italije, dok se dva pacijenta smatraju izliječenima, potvrdile su zdravstvene vlasti te zemlje.

Muškarac koji se nedavno vratio iz grada Vicenze (regija Veneto) u Tešanj odmah je otišao u izolaciju. Po osobnim tvrdnjama, nije imao kontakt s drugim osobama.

Najveći broj oboljelih, njih 20, registriran je na području Republike Srpske (RS), dok je petero zaraženih u Federaciji BiH. Zdravstvene vlasti u BiH potvrdile su u ponedjeljak kako su dvije osobe izliječene od COVID-19 na području RS-a.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene