Testiranje na koronavirus u Šibeniku - 1
Testiranje na koronavirus u Šibeniku - 1 Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

U posljednja 24 sata potvrđeno je 276 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Preminulo je još 25 osoba.


* Evidentirano 276 novih slučajeva

* Preminulo još 25 osoba

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

Vezani članci Portugal, ilustracija Jedna od turistima najpoželjnijih europskih zemalja donijela je važnu odluku, ali njome Hrvati koji je žele posjetiti neće biti nimalo zadovoljni Koronavirus, ilustracija Dobre vijesti iz županije koja je donedavno bila u lockdownu, drastično se smanjio udio novozaraženih

12:15 Od ukupno 618 obrađenih testova. danas je 70 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID-19 infekciju, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću KBC-a Split, preminula su dvojica muškaraca u dobi od 67 i 84 godine.

Zaražene su 34 osobe iz Splita, po šest iz Makarske i Solin, pet iz Kaštela, po tri iz Omiša i Dugog Rata, po dvije osobe iz Sinja, Trogira, Baške Vode i Prološca te po jedna osoba iz Klisa, Otoka, Podbablja, Zmijavaca i Ciste Provo.

11:59 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 17 novih pozitivnih nalaza osoba, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Među novozaraženima je sedam osoba iz Nove Gradiške, četiri iz Starog Petrovog Sela, tri iz Slavonskog Broda i po jedna osoba iz Cernika, Okučana i Rešetara.

11:54 Na području Krapinsko-zagorske županije zabilježeno je 11 novih osoba pozitivnih na koronavirus, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su po dvije osobe iz Bedekovčine i Gornje Stubice te po jedna iz Donje Stubice, Krapine, Oroslava, Pregrade, Zaboka, Huma na Sutli i Svetog Križa Začretja.

11:44 Tijekom posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe preminule, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:25 Na području Zagreba evidentirane su 34 novooboljele osobe, a ozdravlilo je 50 osoba, priopćio je Stožer.

11:12 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih su tri utvrđena brzim antigenskim testom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Radi se o pet osoba iz Konavala, četiri iz Dubrovnika te po jednoj iz Blata i Stona.

10:47 Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije izvijestio je o 39 novozaraženih osoba.

Zaraženo je sedam osoba iz Velike Gorice, šest iz Samobora, po pet iz Svete Nedelje i Ivanić-Grada, troje iz Vrbovca, po dvoje iz Zaprešića, Jastrebarskog, Pokupskog i Rakovca te po jedna osoba iz Dugog Sela, Jakovlja, Klinča Sela, Križa i Brckovljana. Ozdravile su 103 osobe.

10:42 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije sedam osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije, priopćio je nadležni Stožer civilne zaštite.

10:39 U Međimurskoj županiji u protekla 24 sata testirano je 255 osoba, od čega je evidentirano 14 pozitivnih slučajeva, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

10:37 Na području Primorsko-goranske županije 43 su novooboljele osobe i 27 je ozdravljenih, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana obrađeno 656 uzoraka.

10:35 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata šest je novooboljelih osoba od COVID-a, a četiri su izliječene, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Četiri su oboljele s područja Otočca, a dvije su iz Gospića.

10:33 ''U posljednja 24 sata zabilježeno je 276 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2748
Među njima je 1142 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 107 pacijenata.

Preminulo je 25 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 235.402 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 5169 preminulo, ukupno se oporavilo 227.485 osoba od toga 407 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 13.535 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1 228 609 osoba, od toga 5249 u posljednja 24 sata'', priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

10:14 Na području Zadarske županije 13 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. 

Osam novozaraženih osoba je iz Zadra, dvoje iz Povljane te po jedna na područjima općina Pakoštane, Pašman i Sukošan.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske su evidentirali pet kršenja mjere samoizolacije.

9:56 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

9:45 U posljednja 24 sata na području Virovitičko-podravske županije od 71 testirane osobe kod njih dvije je potvrđena zaraza, priopćio je županijski Stožer.

Novozaražene osobe su srednje životne dobi i s područja su Suhopolja i Gradine.

9:41 Na području Vukovarsko-srijemske županije u posljednja 24 sata je 21 nova pozitivna osoba, od kojih je 19 pozitivnih na PCR testiranju, a dvoje na brzom antigenskom testu, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Po pet novooboljelih osoba je iz Vinkovara, Vukovara i Bršadina, po dvije su iz Borova i Starih Jankovaca, a po jedna je novooboljela osoba iz Ivankova i Trpinje.

9:37 U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata evidentirana su četiri nova slučaja zaraze, a sva su četiri potvrđena brzim antigenskim testom, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Preminule su tri osobe.

Zaražene su dvije osobe iz Krnjaka te po jedna iz Bosiljeva i Barilovića.

9:30 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je o dva nova slučaja bolesti COVID-19 i jednom smrtnom slučaju.

9:28 U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 13 novih slučaja zaraze koronavirusom, a dvije su osobe preminule, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Šest novozaraženih osoba je s područja Bjelovara, dvije iz općine Nova Rača, a po jedna osoba je s područja Garešnice i Daruvara te općina Ivanska, Veliko Trojstvo i Rovišće.

9:25 Na području Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 196 uzoraka, od kojih je 13 pozitivnih, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Preminule su dvije osobe u dobi od 81 i 87 godina.

Tri novopozitivne osobe su iz Osijeka, a po jedna iz Antunovca, Belišća, Bizovca, Đakova, Erduta, Đurđenovca, Ernestinova, Gorjana, Magadenovca i Našica.

9:20 U Požeško-slavonskoj županiji je na posljednjem testiranju obrađeno 158 uzoraka, od kojih su dva pozitivna, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

8:49 Tijekom posljednja 24 sata u Istri je ispitano 213 uzoraka briseva na COVID-19, među kojima je jedna novozaražena osoba, priopćio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

8:37 Epidemiološke brojke su još uvijek dobre, ali se ne smijemo zanositi da je virus nestao, rekao je u subotu načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović. Dodao je da Hrvatska ima najmanje stroge mjere u Europskoj uniji, no uspijeva spuštati brojke. >> Opširnije.