Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Osnovna škola u Sikirevcima zatvorena do daljnjeg: Profesorica koja živi u Đakovu pozitivna na koronavirus, svo školsko osoblje i njezin razred u samoizolaciji

Aktualno Galerija +0 Vili Beroš Galerija 1/1 >>
Nacionalni stožer objavio je u nedjelju kako je u Hrvatskoj 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Žarišta su u Zagrebu te Đakovu gdje je danas 44, odnosno 33 novih slučajeva. U Đakovu se do daljnjeg odgađaju javna okupljanja. Epidemiolozima u gradu u pomoć stižu timovi iz susjednih županija.

* U Hrvatskoj je koronavirus  dosad potvrđen kod 2691 ljudi

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* Oporavilo se 2152

* Preminulih je 107

Tijek događaja pratite u nastavku.

23.10 Profesorica iz Osnovne škole Sikirevci pozitivna je na koronavirus. Cijeli razred i administrativno osoblje poslani su stoga u samoizolaciju, a načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije Stjepan Bošnjaković potvrdio je da je škola do daljnjega zatvorena, prenosi portal SB Online.

"Obaviješten sam da je učiteljica razredne nastave, a koja inače živi u Đakovu, pozitivna na koronavirus. Ravnateljica škole o ovome je obaviještena danas popodne i u kontaktu je s našim zavodom za javno zdravstvo koji dalje postupa i provodi epidemiološku obradu kontakata“, rekao je Bošnjaković.

22:18 Iz Stožera civilne zaštite Karlovačke županije u nedjelju su izvijestili da je u toj županiji danas testirano pet osoba. Jedan nalaz stigao je pozitivan. Riječ je o kontaktu od ranije oboljele osobe. Obje oboljele osobe nalaze se na kućnom liječenju.

16:28 Ministar Beroš rekao je i kako ga zabrinjavaju podaci o zaraženima u noćnim klubovima.

„Stožer je provjeo mjere u noćnim klubovima i klubovima za mlade te je obavljen nadzor. Još koji dan pa ćemo vidjeti rezultate tih mjera. Poruka mladima – potpuno mi je jasno da je stiglo ljeto i da je završila škola, ali nikako nipošto ne smijemo zaboraviti izbjegavanje kontakata, držanje distance i ako je ikako moguće neka za druženje biraju na otvorenim umjesto u zatvorenim prostorima“, poručio je ministar.

16:08 Brojeve treba uzeti u kontekstu dva veća žarišta u Hrvatskoj u Zagrebu i Đakovu, poručio je ministar Beroš dajući izjavu u Splitu. Dodao je da se u Đakovu provode velike epidemiološke mjere te je uzeto 500 briseva.

"Ovo je očekivana epidemiološka situacija. Mi smo se otvorili, no moramo biti oprezni", rekao je Beroš.

Rekao je da se trenutno situacija oko epidemije koronavirusa politizira u Hrvatskoj te da neki pokušavaju dobiti političke poene na toj krizi, dok je cilj stožera sigurnost svih građana.

„Sve ove brojke su očekivane, ali kako se istovremeno dešava i izborna kampanja, mnogi situaciju politiziraju. To nije dobro i ne doprinosi poboljšanju situacije. Mi sve što radimo činimo to transparentno i primarni je interes očuvanje zdravlja građana. Sve je jasno i utemeljeno na struci“, poručuje Beroš.

Na pitanje smiruje li se situacija ili stagnira, ministar je rekao kako bi se moglo reći da se smiruje.

„Ali ipak taj broj može sutra biti nešto veći zbog širenja mreže kontakata“, kaže.

Naglašava kako brojevi nisu zabrinjavajući.

14:01 Nacionalni stožer objavio je kako je u Hrvatskoj 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Među njima je 60 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga na respiratoru nema pacijenata. 

13:00 U Šibensko-kninskoj županiji nema novozaraženih 

12:51 U Gradu Zagrebu zabilježena su 44 nova slučaja zaraze koronavirusom.

U Zavodu je provedeno 314 testiranja, zbog čega je 139 osoba propisana mjera samoizolacije.

Trenutno su u Gradu Zagrebu aktivna ukupno 182 slučaja i ukupno 977 samoizolacija. 

Za 25 novooboljelih osoba mogući izvor zaraze su noćni klubovi, a šest osoba su kontakti ranije zaraženih osoba, dok su dva slučaja importirana iz Srbije.

Za 11 slučajeva nije utvrđen uzrok zaraze, no epidemiološki izvidi su u tijeku.

Navodno među zaraženima ima i djelatnika u KB Dubrava, 

 12:36 Na području Dubrovačko-neretvanske županije zabilježen je jedan novi slučaj zaraze. 

"Riječ je o mlađoj muškoj osobi iz Župe dubrovačke koja se najvjerojatnije zarazila na jednom okupljanju u Splitsko-dalmatinskoj županiji na kojem je već ranije utvrđena jedna pozitivna osoba", pojašnjavaju u stožeru.

11:42 Nakon 55 dana u Varaždinskoj županiji zabilježen je novi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o mlađoj muškoj osobi s blagom kliničkom slikom i poznatim izvorom zaraze. Radi se o uvezenom slučaju.

11:30 Zagrebačka županija javlja kako imaju dva nova slučaja zaraze. Na području županije koronavirus dosad je nađen kod 156 ljudi. 

11:25 U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas su tri novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju. Od novooboljelih osoba dvije osobe su iz Splita, dok je jedna  osoba iz Imotskog. Novooboljela osoba iz Imotskog nalazi se u Zagrebu, gdje je i testirana te se epidemiološki obrađuje u Zagrebu.

Dvije osobe iz Splita kontakti su prethodno oboljelih osoba. 232 osobe nalaze se u samoizolaciji. 1 osoba je hospitalizirana u KBC - u Split.

11:04 Osječko-baranjski stožer objavio da u županiji u zadnja 24 sata imaju 35 novozaraženih. Samo u Đakovu ih je 33. Po jedan novi slučaj je iz Valpova, drugi iz Osijeka.Testirano je 173. 

Stožer je najavio kako se u Đakovu do daljnjeg odgađaju javna okupljanja te će se jače nadzirati noćni klubovi i trgovački centri. Odgađaju se i krizme i pričesti na najmanje dva tjedna. Mise ostaju. 

Stožer kaže da će još razmotriti odluku o noćnim klubovima, razmišlja se ili o skraćivanju radnog vremena ili o potpunom zatvaranju. 

U grad u pomoć stižu timovi epidemiologa iz Virovitice i Slavonskog Broda.  

U Đakovu najviše pozitivnih osoba ima u samostanu, a ostali su iz Nadbiskupije, bogoslovije, vrtića. U tijeku je uzimanje uzoraka i njihova obrada za krizmanike. Za sada je 12 djece pozitivno na koronavirus, srećom s blagim simptomima ili bez njih.

10:36 U Zadarskoj županiji nema novozaraženih.Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 47 osoba i svi nalazi su negativni. U samoizolaciji je 231 osoba.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske izvršili su 27 provjera vezanih uz provođenje mjera samoizolacije kojom prilikom je evidentirano jedno kršenje propisane mjere.

10:04 Požeško-slavonska županija javlja kako i dalje nemaju aktivnih slučajeva koronavirusa. Danas im je 46. dan bez novooboljelih.

9:25 U Primorsko-goranskoj županiji danas nema novooboljelih.

9:23 U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je jedna nova pozitivna osoba na COVID-19. U stožeru kažu kako je riječ o osobi iz Ivankova. 

 8:45 Tijekom protekla 24 sata, u Istarskoj županiji nema novozaraženih

7:30 Hrvatska je jučer zabilježila 85 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupno do sad ih je 2624. Aktivno je 368 slučajeva.

7:00 Iako je u Hrvatskoj više od dvije tisuće ljudi u samoizolaciji, načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović u subotu je u Dnevniku Nove TV izjavio da će svim glasačima biti omogućeno glasovanje na parlamentarnim izborima, 5. srpnja. 

Objasnio je i kako zasad nema potrebe da se u Đakovu uvede karantena. Više o tome ovdje

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene