Obavijesti Video Pretražite Navigacija
preminulo osam osoba

U Lici umrlo čak troje korisnika doma za starije, u varaždinskom samostanu zaraženi gotovo svi

Koronavirus, ilustracija - 1
Koronavirus, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Zaraženoj je sedam medicinskih sestara, jedna fizioterapeutkinja i sedam kirurga, u samoizolaciji su 24 djelatnika. Pozitivno je i 10 pacijenata, a imaju blaže simptome bolesti.

* U petak i subotu broj novozaraženih u Hrvatskoj išao je preko 1000

Pročitajte i ovo Ilustracija SUŽIVOT S KORONAVIRUSOM Stožer objavio najnovije podatke: Preminulo je još devet osoba Slika nije dostupna pogledajte stanje po županijama Virus se brže širi: Veliki skok broja novozaraženih, preminule četiri osobe

* Virus je ušao u zagrebačku Kliniku za tumore pa u ponedjeljak tamo neće biti operacija

* Zatvoren je Odjel za porodništvo u KBC-u Sestre milosrdnice u Zagrebu zbog sedam zaražen

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

13.18 U Međimurskoj županiji 38 nalaza je pozitivno i tri su pozitivna nalaza za osobe izvan Međimurske županije.

Trenutno je u ovoj županiji 254 aktivan slučaj pozitivnih na virus COVID 19 – 15 osoba se oporavilo, za 36 osoba još traje epidemiološki nadzor, 57 osoba je nepoznate epidemiološke anamneze, 142 osobe su kontakti s ranije potvrđenim pozitivnim osobama, 18 osoba iz ustanove za starije i nemoćne osobe (korisnici i djelatnici) te 1 osoba s prebivalištem u Međimurskoj, a s boravištem u drugoj županiji.

Epidemiolozi su prodor virusa u Dom za starije stavili pod kontrolu.

12:45 Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirana su 52 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Što se tiče izvora zaraze, u 27 slučajeva radi se o bliskim, obiteljskim i radnim kontaktima prethodno zaraženih osoba, dok je kod 25 osoba izvor zaraze nepoznat. Jedna nova osoba je hospitalizirana, a jedna je stavljena na respirator.

"Valja posebno istaknuti visoki udio novih slučajeva s nepoznatim izvorom zaraze. U posljednjih deset dana u Varaždinskoj županiji evidentirano je 266 novih pozitivnih na koronavirus, a kod njih 76, što je skoro 30%, izvor zaraze nije bio poznat. To ukazuje na to da imamo oveći broj prenositelja koji toga nisu ni svjesni, te da se moramo fokusirati na sebe, na mjesta na kojima se zadržavamo i bliske kontakte koje ostvarujemo, a posebno paziti na one koji zbog svoje zdravstvene situacije spadaju u rizičnu kategoriju", poručio je Robert Vugrin, načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

Zbog novih slučajeva bila su postupanja u jednoj novoj osnovnoškolskoj ustanovi, u jednom dječjem vrtiću i u jednom samostanu.

U istom razdoblju evidentirana su 22 oporavka pa je ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada 244. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi 19 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je 18 na kisiku, a 1 na respiratoru. Na liječenju kod kuće trenutno je 225 osoba.

U mjeri samoizolacije trenutno se nalazi preko 1230 osoba.

12:31 U protekla 24 sata evidentirano je 78 novih osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije pozitivnih na koronavirus. Novobooljeli imaju prebivalište na području ukupno 23 jedinica lokalne samouprave:
Grad Donja Stubica (1), Grad Krapina (14), Grad Oroslavje (4), Grad Pregrada (8), Grad Zabok (3), Grad Zlatar (3), Općina Bedekovčina (5), Općina Đurmanec (5), Općina Gornja Stubica (3), Općina Hum na Sutli (1), Općina Jesenje (1), Općina Konjščina (1), Općina Kraljevec na Sutli (1), Općina Lobor (3), Općina Mače (1), Općina Marija Bistrica (3), Općina Mihovljan (1), Općina Petrovsko (5), Općina Radoboj (5), Općina Stubičke Toplice (2), Općina Sveti Križ Začretje (4), Općina Veliko Trgovišće (1) i Općina Zlatar Bistrica (3).

Među novooboljelima osobama njih 76 je čekalo nalaze od 16. listopada, a 2 su bile na uzimanju uzorka 15. listopada. Više od polovice novooboljelih su obiteljski kontakti već poznatih pozitivnih osoba, a među novoevidentiranima ima i više asimptomatskih osoba. Pristiglo je i ukupno 96 negativnih nalaza, dok se još uvijek čekaju rezultati za 139 uzorka.

Ozdravile su dodatne 23 osobe te ukupan broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području Krapinsko-zagorske županije iznosi 486. U samoizolaciji se nalazi 1400 osoba.

12:25 S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata 8 je novooboljelih osoba od COVID-19 te su tri osobe preminule.

Šest oboljelih osoba je s područja Gospića te po jedna oboljela osoba s područja Otočca i Korenice. U tijeku je epidemiološka obrada kontakata oboljelih osoba.

U OB Gospić preminule su tri osobe starije životne dobi (87, 88 te 92 godine), korisnici su Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije te su uz potvrđeni virus COVID-19 imale i niz kroničnih bolesti.

Ukupno je oboljela 371 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije od čega je 150 aktivan slučaj, 212 osoba je izliječeno te 9 osoba preminulo.

11:15 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 375 obrađenih testova danas je 55 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 29, Imotskog 1, Kaštela 4, Omiša 1, Sinja 5, Solina 5, Trilja 1, Trogira 1, Dicma 2, Dugog Rata 1, Jelse 1, Klisa 1, Marine 2 i Muća 1 osoba.

Od ukupnog broja novooboljelih 37 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 1734 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 30 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 4 osobe nalaze na respiratoru i to 3 iz Splitsko-dalmatinske županije i 1 iz Dubrovačko-neretvanske županije.

11:14 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 16 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. 11 novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, a po jedna novooboljela osoba s područja je grada Daruvara te općina Štefanje, Velika Trnovitica, Rovišće i Đulovac. Četiri novozaražene osobe zdravstveni su djelatnici.

Trenutno je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 100 aktivnih slučajeva zaraze COVIDOM-19.

U samoizolaciji je 673 osoba.

Preminula je jedna osoba s područja Bjelovarsko-bilogorske županije zaražena koronavirusom.

Dvije zaražene osobe od jučer učenici su jedne osnovne i jedne srednje škole na području grada Bjelovara, a nakon što je provedena epidemiološka obrada njihovi razredi stavljeni su u samoizolaciju.

11:05 U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije dvije su osobe oboljele od COVID-19 infekcije; jedna s prebivalištem u Šibeniku, a druga u Vodicama. Još su dvije osobe iz županije pozitivne na SARS-CoV-2 virus, ali trenutno borave na području druge županije gdje su epidemiološki obrađene i tijekom zaraznosti nisu ostvarile kontakte ovoj županiji.

Trenutno je 46 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.

Dvije osobe se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 21 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 178 osoba.

11:00 Na području Zadarske županije 13 je novooboljelih osoba od koronavirusa. Riječ je o kontaktima sa dosad zaraženim osobama, a novooboljele osobe su sa područja Grada Zadra (7) te općina Kali (1), Poličnik (2), Škabrnja (1), Vir (1) i Zemunik Donji(1).

U Općoj bolnici u Zadru na svim COVID odjelima hospitalizirano je 14 bolesnika od kojih je 2 na respiratoru. U Specijaliziranoj bolnici Biograd na moru liječi se 4 lakših bolesnika.

10:24 Gotovo svi fratri i postulanti kapucinskog samostana Župe svetog Vida u Varaždinu pozitivni su na koronavirus, objavljeno je na službenim stranicama.

"Nažalost, moramo Vas obavijestiti da je virus ušao i u naš varaždinski samostan. Kako i kada, ne znamo. Skoro pa svi fratri i postulanti pozitivni smo na „Coronu“. Za sada, hvala Bogu, nitko nema teške simptome, ali ne znamo što nam nosi sutra. Zbog toga, samostan je do daljnjega zatvoren i svi smo u karanteni", stoji u službenoj objavi.

U Župi vjeruju da vjernici ne bi trebali biti u problemu jer, kažu, crkvu je temeljno dezinficirala epidemiološka služba, no pozivaju sve koji su bili na misi u njihovoj crkvi posljednjih dana da pripaze na moguće simpto.

Mise će se odvijati po redovnom rasporedu zahvaljujući našem biskupu mons. Boži Radošu koji je organizirao svećenike iz biskupije da slave mise umjesto nas kapucina. Crkvu je temeljno dezinficirala epidemiološka služba tako da s te strane ne bi trebalo biti problema. Vjeronauk je naravno do daljnjega otkazan kao i bilo kakve druge aktivnosti vezane uz samostan.
Molimo Vas, dragi vjernici, koji ste unazad tjedan dana bili na misi u našoj crkvi, da pripazite na moguće simptome.

10:09 U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za 43 osobe, a testirano je ukupno 297 uzoraka (188 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 109 u Zavodu za javno zdravstvo OBŽ).

Najviše (16) pozitivnih nalaza bilo je za osobe iz Osijeka, no s prigradskim naseljima (Tenja 5, Josipovac 2, Višnjevac 1, Briješće 1) na području Grada Osijek jučer je pozitivan nalaz utvrđen za ukupno 25 osoba. Slijede Našice sa četiri novopozitivne osobe, Đakovo i Ivanovac po tri, Čepin dvije, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Belišće, Bilje, Donji Miholjac, Markovac Našički, Petrova Slatina i Vrbica.

Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno se nalazi 55 pacijenata koji su oboljeli od COVID-19 od kojih je šest na respiratoru.

Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 86 novih kontakata oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 2.100 osoba.

10:08 U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji su 44 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2, od čega su tri osobe korisnici doma za starije i nemoćne osobe. Epidemiološka obrada u tijeku.

Ukupno su do sada u Karlovačkoj županiji oboljele 664 osobe.
Na bolničkom liječenju se nalazi 37 COVID pozitivnih pacijenata, od čega je jedan na respiratoru, jedan novoprimljeni, jedan otpušten na kućno liječenje, a jedna osoba je umrla.

10:05 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 86 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 77 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 9 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 392 osobe, a ukupno je testirano 10786 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 115 uzoraka, od kojih je 7 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

10:03 Nacionalni stožer je objavio da je u posljednja 24 sata zabilježeno 819 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 5164. Preminulo je osam osoba.

Trenutno je 548 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 32 pacijenta.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 25580 osoba zaražena novim koronavirusom, od kojih je 363 preminulo. Ukupno su se oporavile 20053 osobe, od toga 491 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 21148 osoba.

Do danas je ukupno testirano 397000 osoba, od toga 4948 u posljednja 24 sata.

9:24 U Sisačko-moslavačkoj županiji, 29 je novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o trinaest osoba s područja grada Siska, devet osoba s područja grada Petrinje, dvije osobe s područja općine Hrvatska Dubica, jednoj osobi s područja grada Popovače, jednoj osobi s područja općine Sunja, jednoj osoba s područja općine Lekenik, jednoj osobi s područja grada Hrvatske Kostajnice te jednoj osobi s područja općine Lipovljani

9:22 U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 37 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (11 osoba iz Vinkovaca, 5 iz Ivankova, 3 iz Starih Mikanovaca, 3 iz Bošnjaka, 2 iz Županje, 2 iz Gradišta, 1 iz Novih Jankovaca, 1 iz Vukovara, 1 iz Štitara, 1 iz Antina, 1 iz Nuštra, 1 iz Soljana, 1 iz Svinjarevaca, 1 iz Markušice, 1 iz Vođinaca, 1 iz Strošinaca i 1 iz Opatovca). Preminulih osoba nema.

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 1253, od kojih je 1032 osobe izliječeno, a ukupno je 19 preminulih osoba. Trenutno je u županiji 26 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U samoizolaciji na području županije je 933 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 16 radnika iz sustava zdravstva (4 liječnika i 12 medicinskih sestara/tehničara).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 35 radnika (6 liječnika, 28 medicinskih sestara/tehničara i 1 nezdravstveni radnik).

9:16 Na području Koprivničko-križevačke potvrđeno je šest novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području ove županije trenutno je aktivno 72 slučaja oboljenja, četiri osobe su oporavljene od bolesti COVID-19, a na bolničkom liječenju je ukupno 28 osoba.

Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 319 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 169 osoba.

9:15 Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 156 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđene su dvije pozitivne osobe s područja županije.

Kod jedne osobe iz mjera samoizolacije radi se epidemiološki o uvezenom slučaju (boravak i kontakt s pozitivnom osobom u gradu Zagrebu). Za drugu osobu je u tijeku epidemiološka obrada.

Izliječena je jedna osoba.

Trenutno je 32 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 183 osoba.

8:49 Pet rodilja sa zagrebačke Klinike za ženske bolesti i porodništvo pozitivno je na koronavirus, a još dvije imaju simptome, potvrdio je za Dnevnik Nove TV Krunoslav Kuna, voditelj Klinike. Sva testirana djeca su negativna.

Pozitivno je i troje liječnika te četiri sestre, a u samoizolaciji je sedam liječnika i 12 medicinskih sestara. 

Testirat će se još oko sto ljudi koji su u proteklom razdoblju dolazili u Kliniku i ostvarili kontakt. Čitav odjel stavljen je izvan pogona i trenutno se dezificira, a bit će zatvoren naredna tri dana. Trudnice koje u tom razdoblju trebaju roditi premještene su u druga rodilišta.

8:32 U Primorsko-goranskoj županiji danas je 19 novozaraženih osoba i 13 je osoba ozdravilo. Ukupno je aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti 159, a 524 osobe su u samoizolaciji. Obrađeno je 375 uzoraka.

8:19 Veliki porast novozaraženih se nastavlja. U Zagrebu je danas 286 novih slučajeva zaraze, doznaje DNEVNIK.hr.

7:55 Na Klinici z tumore KBC-a "Sestre milosrdnice" zaraženo je 15 djelatnika - sedam medicinskih sestara, jedna fizioterapeutkinja i sedam kirurga, u samoizolaciji su 24 djelatnika, a u ponedjeljak u klinici neće biti operacija, izjavio je u subotu navečer predstojnik Ivan Milas. Izvijestio je da su kod 10 pacijenata pozitivnih na koronavirus, na sreću, izraženi blaži simptomi covidne infekcije. Milas je rekao da će Klinika vjerojatno otežano raditi idućih dana, s obzirom na to da se radi o većem broju djelatnika pozitivnih na koronavirus i onih u samoizolaciji. Ali, objasnio je, unutar KBC-a Sestara milosrdnica i u kontaktu s ravnateljem Marijom Zovakom, vjerojatno će se neki pacijenti koji trebaju biti operirani premjestiti u druge klinike ili će u kliniku doći kolege s drugih klinika kako bi im pomogli.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene