Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU

Nacionalni stožer: U Hrvatskoj 199 novozaraženih. Iz Međimurja javljaju o novim slučajevima zaraze

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je u utorak zabilježeno 199 novih slučajeva zaraze.

* ukupno je 6855 osoba zaraženih koronavirusom

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove mjere U kafićima će uskoro dežurati COVID redari, ali nije baš jasno što će točno raditi: "Bit će otkaza i zatvaranja..." Krunoslav Capak MASKE SU KORISNE Stožer priprema mjere za predstojeće blagdane, razmišljaju i o kaznama. Capak otkrio zašto nije došao u Dnevnik Nove TV

* umrlo je 166 ljudi

Tijek događanja pratite u nastavku: 

17:16 Na području Međimurske županije tijekom poslijepodneva zabilježeno je 6 novih slučajeva oboljelih od COVID-19 virusa. Danas je uzeto 72, a do sada ukupno 2662 uzorka.

Četiri novooboljele osobe su kontakti oboljelih, a oboljenja dvije osobe su također povezana s ljetovanjem. Svi su bez ili s vrlo blagom kliničkom slikom, u samoizolaciji čime je Međimurje i dalje županija bez lokalne transmisije COVID 19 virusa te s najmanjom incidencijom korona virusa na 100 000 stanovnika u Republici Hrvatskoj.

15:12 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna osoba je ozdravila, izvijestio je u utorak Županijski stožer Civilne zaštite.

Među zaraženima su po jedna osoba u Dubrovniku, Pločama, Korčuli, Konavlima i Župi dubrovačkoj, a njih troje nema prebivalište u županiji. Jedna se zaražena osoba trenutno nalazi u Dubrovniku, a ima prebivalište u Zagrebu, a zaraženo je i dvoje stranih državljana, koji su trenutno u Dubrovniku i Korčuli, a utvrđeno je da su se zarazili izvan Dubrovačko-neretvanske županije.

13:59 U protekla 24 sata zabilježeno je 199 novih slučajeva pa je broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 1371. Među njima je 120 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 11 pacijenata. U protekla 24 sata testirane su 1824 osobe. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas zabilježeno je ukupno 6855 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 199 u protekla 24 sata.

Oporavilo se 5318 osoba, a dosad ih je preminulo 166. Do danas je ukupno testirano 140.471 osoba, od toga 1824 u protekla 24 sata, priopćio je Stožer. 

13:30 U Krapinsko-zagorskoj županiji u utorak su zabilježene dvije novozaražene osobe, izvijestio je u utorak Županijski stožer Civilne zaštite. Novozaraženi su s područja grada Zlatara i radi se o poznatim kontaktima već oboljele osobe. U protekla 24 sata zaprimljeno je 46 negativnih nalaza na koronavirus, dok se još uvijek čekaju rezultati 63 uzorka.

12:13 U Karlovačkoj županiji testirano je 99 osoba (od čega 12 u Ogulinu). Od svih pristiglih nalaza sedam je novooboljelih osoba.
U Ogulinu je jedna novooboljela osoba (muška osoba srednjih godina). Jedna je novooboljela osoba i mlađa muška osoba s područja Ozlja, inače iz samoizolacije zbog kontakta s prethodno oboljelom osobom.

Na području grada Karlovca četiri su novooboljele osobe: jedna mlađa ženska osoba (kontakt s prethodno oboljelom osobom, u samoizolaciji), dvije mlađe muške osobe (po povratku s mora iz Vodica) i jedna muška osoba srednjih godina. Oboljela je i jedna muška osoba srednje dobi koja inače živi u Njemačkoj, ima prebivalište na području Primorsko-goranske županije, a trenutačno boravi na području općine Tounj.

12:06 Na području Međimurske županije posljednja 24 sata nema novih slučajeva oboljelih od koronavirusa. Danas su uzeta 72, a do sada ukupno 2662 uzorka. Međimurje je županija bez lokalne transmisije COVID-19 te s najmanjom incidencijom koronavirusa na 100.000 stanovnika u Republici Hrvatskoj.

11:59 Na području Zagrebačke županije do utorka, 18. 8. 2020. do 11 sati evidentirano je 319 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o dvanaest osoba više. Na području Zagrebačke županije trenutačno je aktivno 78 slučajeva. Do sada je ukupno izliječeno 230 osoba, a 11 ih je preminulo.

11:19 Nova 32 slučaja zaraze koronavirusom zabilježena su u Zagrebu u protekla 24 sata, mahom povratnika s godišnjih odmora, izvijestio je zagrebački Stožer civilne zaštite.

"U protekla 24 sata imali smo najveći broj dosad provedenih testiranja. Tijekom jučerašnjeg dana testirane su 593 osobe. 32 nova slučaja zabilježena su u gradu Zagrebu i zbog toga su za 103 osobe izrečene mjere samoizolacije", rekla je zamjenica ravnatelja Zavoda Sandra Šikić.

I dalje je najveći broj povezan s izloženošću prilikom izlazaka na godišnjem odmoru. Iz te je skupine 14 novozaraženih osoba, za 17 je ustanovljeno da su kontakt s prethodno oboljelim osobama, za pet je nejasna epidemiološka anamneza, za četiri su epidemiološki izvidi, odnosno obrada još u tijeku, a dva su slučaja importirana iz Bosne i Hercegovine.

Šikić je napomenula kako je samo tijekom jučerašnjeg dana uzet bris kod 528 osoba te je zaprimljeno 768 uzoraka u laboratorij. Kazala je da će rezultati umjesto za 24 sata, sada biti poznati za 48 sati. 

11:03 Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek objavila je na svom profilu da su na području Zlatara (Krapinsko-zagorska županija) još dva slučaja zaraze.

10:45 U Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Radi se o ženskoj osobi starije životne dobi koja je svoju izloženost ostvarila za vrijeme ljetovanja na otoku Pagu. Zbog srednje teške kliničke slike smještena je u Opću bolnicu Varaždin.

10:39 Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 387 obrađenih testova danas je 36 osoba pozitivno na COVID infekciju, i to iz Splita 20 osoba, iz Sinja pet, iz Solina tri, iz Kaštela i Omiša po dvije te po jedna iz Hvara, Klisa, Otoka i Podstrane.

Uz 36 novooboljelih osoba pozitivnih na koronavirus s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno je i troje stranih državljana, i to jedna osoba iz Ujedinjenog Kraljevstva te dvije osobe iz Rusije koje su testirane u Splitu.

Od 36 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 11 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 997 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 14 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split, dok se jedna osoba nalazi na respiratoru.

10:23 Brodsko-posavska županija ima 11 novozaraženih. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom iznosi 230, dok je aktivnih slučajeva 49. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 172.

10:18 Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata tri su novooboljele osobe. Jedna oboljela osoba je s područja grada Novalje, dok su ostale dvije osobe strani državljani kojima je potvrđen virus i koriste izolaciju na području grada Novalje.

Ukupno je oboljelo 37 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije, od čega je šest aktivnih slučajeva, 30 je osoba izliječeno, a jedna je preminula. Do danas je potvrđen virus kod dvoje stranih državljana koji borave na našem području.

10:15 U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije nitko nije obolio. Uzorkovano je 109 uzoraka. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutačno je 349 osoba: 343 osobe kontakti su oboljelih; šest osoba javilo se nadležnom epidemiologu, a ušle su u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

Na Odjelu infektologije Opće bolnice Šibensko-kninske županije od bolesti COVID-19 liječe se tri osobe. U Šibensko-kninskoj županiji trenutačno je 86 aktivnih slučajeva.

9:55 Sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom u Zadarskoj županiji. Kod dvije osobe riječ je o obiteljskim kontaktima, a za ostale se utvrđuju kretanja i kontakti. Trenutačno su na području županije 72 aktivna slučaja. Troje je novooboljelih s područja grada Zadra, a po jedan iz općina Zemunik Donji, Posedarje, Pakoštane te Sv. Filip i Jakov.

U samoizolaciji su 353 osobe, nadzor je istekao za njih 4939, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 158 uzoraka. U Općoj bolnici Zadar ukupno je hospitalizirano osam pacijenata oboljelih od bolesti COVID-19, od kojih je dvoje na respiratoru.

9:48 U Sisačko-moslavačkoj županiji deset je novooboljelih osoba. Četiri osobe su s područja općine Hrvatska Dubica, dvije osobe s područja grada Kutine, dvije s područja grada Popovače, jedna s područja grada Siska te jedna s područja grada Petrinje.

9:40 U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata tri su nove pozitivne osobe na COVID-19 (iz Vinkovaca, Županje i Nuštra), a nema preminulih. Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 558, od kojih su 402 osobe izliječene, a ukupno ih je sedam preminulo. Trenutačno je u županiji 29 osoba hospitalizirano zbog COVID-19.

9:30 U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji testirano je ukupno 220 uzoraka, a od toga ih je pet bilo pozitivno na koronavirus. Četiri su novooboljele osobe s područja Osijeka, a jedna s područja Ispostave ZJZ-a Đakovo (Punitovci). Epidemiolozi su mjeru samoizolacije odredili za 27 njihovih kontakata, pa je sada u samoizolaciji ukupno 271 osoba.

Dva pacijenta oboljela od koronavirusa jučer su iz KBC-a Osijek puštena na kućno liječenje, pa su u bolnici trenutačno hospitalizirana 24 pacijenta, od toga je njih pet na respiratoru.

9:16 Istarska županija ima sedam novooboljelih. Pet osoba djelatnici su objekta za preradu i prodaju mesa u Puli. U tijeku je provođenje protuepidemijskih mjera i dekontaminacija prostora. Za dvije osobe u tijeku je epidemiološka obrada. Izliječene su tri osobe.

9:04 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji dva su nova slučaja zaraze koronavirusom. Od ukupno 62 testirane osobe u protekla 24 sata potvrđena su dva nova slučaja zaraze. Novooboljele osobe nisu kontakti ranije zaraženih osoba koronavirusom, a u tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata.

9:02 Nastava počinje 7. rujna, a danas se sastaje Povjerenstvo ministra znanosti i obrazovanja zbog mjera i preporuka za početak nove školske godine.

08:35 U Požeško-slavonskoj županiji trenutačno je aktivno 13 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), sve osobe nalaze se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 60 osoba, a ukupno je testirano 4297 osoba.

Na posljednjem testiranju bilo je 65 uzoraka, dva uzorka su pozitivna na koronavirus (COVID-19). Posjeti i ulazak u socijalne ustanove kao što su domovi za stare i nemoćne do daljnjega su ukinuti, domovi zdravlja funkcioniraju tako da će se obavljati mjerenje temperature i dezinficiranje na ulazu, za sve ostale slučajeve postoje obiteljski liječnici te se svakako apelira na građane da odgode manje važne preglede.

8:20 U Primorsko-goranskoj županiji šest je novozaraženih, sve mladi ljudi, kontakti prethodno zaraženih ili povratnici s odmora u Dalmaciji.

8:16 Na području Virovitičko-podravske županije jedna je osoba zaražena virusom SARS-CoV-2. Riječ je o liječniku koji se, iz do sada poznatih podataka, zarazio na ljetovanju, a njegova trenutačna tri kontakta nalaze se u samoizolaciji.

"Pokazala se naša opravdanost testiranja zdravstvenih djelatnika prije povratka na posao s godišnjeg odmora ili s nekog rizičnog događanja, kao što je primjerice svadba ili noćni izlazak. Naša je obveza i dužnost, osim čuvanja naših građana od ove bolesti, primarno i štititi zdravstveni sustav netaknutim od virusa SARS-CoV-2, kako bi se zdravstveno osoblje moglo baviti liječenjem oboljelih.

Naš liječnik odgovorno se javio na testiranje. Nalazi se na kućnom liječenju i ima slabije izražene simptome bolesti COVID-19", rekao je dr. Miroslav Venus, član Stožera civilne zaštite VPŽ-a, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok VPŽ, kao i predsjednik Društva epidemiologa Hrvatske.

Inače, u posljednja 24 sata od 28 testiranih osoba 27 ih je bilo negativno i jedan pozitivan, naglasili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. 

7:00 U Hrvatskoj je u ponedjeljak zabilježeno 85 novih slučajeva zaraze, pa je tako broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj 1236, a u bolnicama je ukupno 126 osoba, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.

6:50 Slovenski ministar zdravstva Tomaž Gantar izjavio je u ponedjeljak da će vladi predložiti da do kraja tjedna uvede karantenu za Slovence koji se vraćaju iz Hrvatske, a ističe da je to "jedinstveno mišljenje" medicinskih stručnjaka. Više o tome OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene