Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Novi slučaj koronavirusa u Koprivničko-križevačkoj županiji, zaražen kontakt ranije pozitivne osobe

Koronavirus u Hrvatskoj - 1
Koronavirus u Hrvatskoj - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Koronavirus u Hrvatskoj - 1 Galerija 1/1 >>
U Hrvatskoj je dosad potvrđeno 2213 slučajeva zaraze koronavirusom. Ozdravilo je 1834 ljudi, a 94 osobe su preminule.

* Zaraženo 2213 ljudi

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne"

* Ozdravile 1834 osobe

* Zabilježena 94 smrtna slučaja

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

21:45 U Koprivničko–križevačkoj županiji su pristigli rezultati 134 testirana uzoraka sa sumnjom na koronavirus uzetih u posljednjih 48 sati. Potvrđeno je jedan novi pozitivan slučaj. "Riječ je o kontaktu ranije pozitivne osobe na koronavirus iz opće populacije", navode iz stožera.

Na području Koprivničko-križevačke županije od početka epidemije je ukupno zabilježeno 88 oboljenja. Izliječeno je 28 osoba, a 12 osoba starije životne dobi s teškim kroničnim bolestima je preminulo s koronavirusom.

13:33 U Zagrebu su potvrđena još tri slučaja zaraze koronavirusom, potvrdila je Sandra Šikić, zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić na konferenciji za novinare zagrebačkog stožera

"Dva od tri pozitivna povezana su s letom Frankfurt - Zagreb. Posljedično tome, 24 osobe stavljene su u mjeru samoizolacije. Dobra je vijest da se sedam građana oporovilo od zaraze koronavirusom, a ukupno je oporavljeno 436 osoba", kazala je Šikić.

13:19 Stožer Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županiji izvijestio je da u toj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Preostali nalazi od utorka su svi negativni, a na obradi su 64 uzorka poslanih na analizu u srijedu.

12:50 Nema novooboljelih od koronavirusa na području Sisačko-moslavačke županije te su i dalje četiri osobe oboljele od zarazne bolesti COVID-19, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

12:31 Međimurska županija i dalje je bez novooboljelih osoba i već šesti dan korona free regija, javio je županijski Stožer civilne zaštite. 

12:11 U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđena su dva nova slučaja zaraze, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Obje oboljele osobe obiteljski su kontakti oboljelih radnika koji su nedavno pristigli iz Švedske.

12:04 U Splitsko-dalmatinskoj županiji od ukupno 292 obrađena testa s područja županije nema novooboljelih osoba, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije. Od 292 obrađena testa 67 uzoraka je s otoka Brača.

11:30 Nema novooboljelih osoba od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. 

Iz Stožera dodaju i da još uvijek traju izvidi u šibenskom domu za starije i nemoćne ''Cvjetni dom'', u kojem se kod jedne štićenice pojavila zaraza. Nakon toga je u domu testirano 40 osoba. Četrnaest uzoraka koji su poslani na analizu u Zadar pristiglo je negativno, a rezultati ostalih 26 uzoraka poslanih u Zagreb se očekuju.

11:15 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na tom području 16. dan zaredom nema novooboljelih, a jedna osoba više je izliječena, izvijestio je županijski Stožer. Dosad je ukupno zaraženo 129 osoba, od čega ih je 114 ozdravilo, a četiri su preminule. 

11:11 Dvanaesti dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih, javio je županijski Stožer civilne zaštite. U posljednja 24 sata testirano je 49 osoba i sve su bile negativne na koronavirus.

11:10 U posljednja 24 sata nema novooboljelih Osječko-baranjskoj županiji, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

10:51 Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je da su u toj županiji potvrđena tri nova slučaja zaraze. Riječ je o bliskim osobama jedne od dviju osoba koje su se vratile zaražene s privremenog rada iz Švedske.

''Osobe se trenutačno nalaze u kućnoj izolaciji, u idućem periodu testirat ćemo sve moguće kontakte tih osoba. Moram izraziti kako nisam zadovoljan ukidanjem samoizolacije jer rezultat toga je da nismo u mogućnosti pratiti osobe koje dođu u našu zemlju i našu županiju'', rekao je na konferenciji za medije epidemiolog dr. Ante Vitalia.

10:42 Nema novozaraženih osoba na području Zadarske županije, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Aktivni nadzor provodi se nad 34 kontakta, a samoizolacija je istekla za 3804 stanovnika.

10:06 Na području Krapinsko-zagorske županije šesnaesti dan uzastopce nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba, a u protekla 24 sata ozdravilo je još osam osoba, priopćio je županijski Stožer. U protekla 24 sata testirano je 27 uzoraka, od kojih su 22 negativna, dok se za njih pet još čekaju rezultati nalaza.

Ukupno je dosad ozdravilo 116 osoba, a trenutačno su aktivna još 22 slučaja zaraze.

9:34 U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Dosad je u toj županiji testirano 2065 osoba, a tijekom dana će se testirati još 40 .

9:28 U protekla 24 sata izliječena je i posljednja osoba oboljela od koronavirusa u Vukovarsko-srijemskoj županiji, čime je to područje postalo korona free, objavljeno je na stranici županije. 

Ta je županija je već 16. dan bez novooboljelih, a ukupno je dosad oboljelo 40 ljudi, stoji u priopćenju Vukovarsko-srijemske županije.

[VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA OD DANAS "CORONA FREE" ZONA] 📌U protekla 24 sata izliječena je i posljednja osoba...

Posted by Vukovarsko - srijemska županija on Wednesday, May 13, 2020

9:23 U Primorsko-goranskoj županiji nema novih slučajeva zaraze. Trenutačno je u županiji još 17 aktivnih slučajeva, a dosad su 54 pacijenta ozdravila.

9:20 Nema novooboljelih od koronavirusa u Istarskoj županiji, javlja županijski Stožer civilne zaštite. Od 66 uzetih brisova u posljednja 24 sata svi su negativni na koronavirus.

8:41 Bjelovarsko-bilogorska županija i dalje je bez novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je već 29. dan zaredom bez novooboljelih na tom području, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije.

Dosad je u toj županiji ukupno testirano 588 osoba, a niti jedna osoba nije preminula od koronavirusa. Također, nije zaražen niti jedan zdravstveni djelatnik u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

7:22 Epidemiolozi su uspjeli stupiti u kontakt i sa svim putnicima na letu iz Frankfurta na kojem je bilo 74 putnika. Svjedočanstvo jedne od putnica na tom letu možete pogledati ovdje

7:19 Hrvatske su granice otvorene, a ususret turističkoj sezoni pitanje je kako će turisti dolaziti u zemlju. Objašnjenje načelnika Nacionalnog stožera Davora Božinovića pod kojim uvjetima turisti mogu u Hrvatsku pogledajte ovdje

7:15 Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić za Dnevnik Nove TV komentirala je efekte popuštanja mjera i naglasila važnost pridržavanja savjeta epidemiologa. Više o tome pročitajte ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene