Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaraženo više od 210.000

Italija treća zemlja s više od 30.000 mrtvih od koronavirusa, napokon zabilježen pad novooboljelih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Italija je postala treća zemlja u svijetu s više od 30.000 umrlih od koronavirusa, ali bilježi pad novooboljelih, objavila je u petak talijanska Civilna zaštita.

U petak je umrlo još 243 ljudi, 31 manje nego u četvrtak. Ukupan broj umrlih od početka epidemije u toj zemlji 21. veljače je 30.201, navodi Civilna zaštita. Jedino SAD i Velika Britanija imaju više mrtvih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkrile talijanske vlasti Novi skandal AstraZenece: U Italiji sakrili 29 milijuna doza cjepiva namijenjenih Velikoj Britaniji? Slika nije dostupna Žele ubrzati tempo Punktovi i u crkvama: Do kraja rujna Italija planira cijepiti 80 posto stanovništva

Novooboljelih je 1327, nešto manje nego u četvrtak kada ih je bilo 1401. Ukupan broj zaraženih koronavirusom u Italiji prešao je 217.000, a više zaraženih imaju samo SAD i Španjolska.

"Linija je silazna, to se nastavlja i to je dobar podatak. Ima regija sa znatnom cirkulacijom virusa, drugih sa srednjom i trećih s malom", rekao je predsjednik Visokog instituta za zdravstvo Silvio Brusaferro.

"No, snižavamo pomalo broj slučajeva u svim regijama, uključivo i u Lombardiji", dodao je.

Britanija je u petak objavila da je u toj zemlji umrlo više od 31.000 ljudi, čime je ona najpogođenija u Europi. U posljednja 24 sata umrlo je 626 ljudi, pa je ukupna brojka sada 31.241. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene